kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bebeğe AIDS'li kan verildi iddiası

Yeni Haber
Sağlık Bakanlığı, Şanlıurfa'da 1 yaşındaki bebeğe HIV'li kan verilmesiyle ilgili olarak bir başmüfettişin görevlendirildiğini ve konunun ilde en üst düzeyde soruşturulmaya başlandığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, halen Ankara'da AIDS tedavisi gören 1.5 yaşındaki Yusuf Çoban'a, 1 ay önce Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde yanık tedavisi görürken hastanenin kan bankasından HIV virüsü taşıyan kan verilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Yusuf Çoban'ın 26 Mart 2008 tarihinde ikinci derece yanık sonucu Şanlıurfa Devlet Hastanesi yanık tedavi ünitesinde tedavi altına alındığı ve tedavisi sırasında kendisine Şanlıurfa Devlet Hastanesi kan merkezinden kan verildiği bildirildi. 16 Nisan tarihinde taburcu edilerek gönderildiği Plastik Cerrahi Polikliniği'nde preoperatif yapılan hazırlıklar sırasında istenen ELISA tetkikinde HIV(+) tespit edilince, hastanın ileri tedavi amacıyla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Buradan da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevkedilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüzce bu durum 21 Mayıs günü tespit edilerek gerekli inceleme için bir Sağlık Müdür Yardımcısı görevlendirilmiştir. Konu Bakanlığımıza intikal eder etmez, Sayın Bakanımızın talimatları ile 23 Mayıs günü Bakanlığımızca bir Başmüfettiş görevlendirilerek Şanlıurfa'daki konu en üst düzeyde soruşturulmaya başlanmıştır."

Ayrıca Bakanlık tarafından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde konu ile ilgili gerekli girişimlerde bulunulduğu ve hasta için acil randevu alındığı ifade edildi. Açıklamada, "Hasta ve ailesi İl Müdürlüğümüzden görevlilerin nezareti ile Ankara'ya intikal ettirilmiş ve ilgili merkezde tedavilerine başlanmıştır. Hastanın ailesinin her türlü ihtiyacı karşılanmakta ve tedavi süreci titizlikle takip edilmektedir. 1 yaşındaki bebeğimize HIV (+) kan verilmesiyle ilgili ihmali görülen bütün görevliler ve ilgililer hakkında gereken her türlü idari adli işlemler yapılacaktır" denildi.

(ANKA)