kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Askeri liseler 5 yıla çıktı

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, harp okullarına öğrenci hazırlayan Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseleri'ndeki öğrenim süresini dört yıldan beş yıla çıkardı. Hazırlanan yeni müfredatla askeri liselere hazırlık sınıfı eklendi.

Yeni düzenlemeyle, fen bilimleri alanında eğitim veren İstanbul Kuleli Askeri Lisesi, İzmir Maltepe Askeri Lisesi, Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi ile İstanbul Heybeliada Deniz Lisesi önümüzdeki yıl başlayacak olan 2008 - 2009 öğretim yılından itibaren beş yıl eğitim verecek. Askeri liseler, Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları'na öğrenci yetiştirilmesinde önemli bir kaynak oluşturuyor. TSK'da sadece Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı askeri lise bulunmuyor.

IŞIKLAR SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ARIYOR

Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise 2008-2009 eğitim yılı ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan devir aldığı Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi'ne sözleşmeli öğretmen subay alımı için harekete geçti. 2008 - 2009 öğretim yılından itibaren Hava Harp Okulu için öğrenci yetiştirecek Işıklar Askeri Hava Lisesi'ne, üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olan "Türk Dili Edebiyatı, Matematik, Biyoloji, İngilizce, Müzik, Resim ve Beden Eğitimi" branşlarında sözleşmeli öğretmen subay aranıyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde sözleşmeli öğretmen subay alımı şartlarını internet sitesi "www.hvkk.tsk.mil.tr" adresinde yayınlandı. Başvurular Hava Kuvvetleri Teknik Okullar Komutanlığı'nın "www.hsotem.edu.tr" adresine internet yoluyla yapılacak. Başvurular için son tarih ise 15 Ağustos 2008.

SON SINIFTA KARMA EĞİTİM

Işıklar Askeri Lisesi'nin Hava Kuvvetleri'ne devredilmesi ile burada eğitim gören öğrencilerin de durumları netleşti. Halen Kara Kuvvetleri adına Işıklar Askeri Lisesi'nde eğitim gören mevcut öğrencilerden 2. ve 3. sınıfta okuyanlar, Kuleli ve Maltepe Askeri Liselerine nakledilecekler. İki kuvvet arasında yapılan protokole göre, Kuleli ve Maltepe askeri liselerinin 2, 3 ve 4. sınıflarında Hava Kuvvetleri adına eğitim gören öğrenciler ise Işıklar Askeri Hava Lisesi'ne nakledilecekler.

Işıklar Askeri Lisesi'nde bu yıl dördüncü sınıfa geçen Kara Kuvvetleri adına eğitim gören öğrenciler ise havacı arkadaşları ile birlikte karma eğitim görerek, 2008 - 2009 yılında Kara Kuvvetleri adına buradan diploma alacaklar.

(ANKA)