kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diyanet'ten Babacan'a eleştiri

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, dini tartışmaların siyasi tartışmalara basamak yapılmasını doğru olmadığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın sözlerini hatırlatarak yönelttiği soru üzerine, siyasi tartışmaların dışında kalmak istediklerini söyledi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, dini konuların siyasi tartışmalara basamak yapılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, "Ülkemizde medyanın siyasi tartışma ve geleneği ülkenin en sıcak konularından biridir. Aynı şekilde dini tartışmalar da reytingi yüksek, sıcak tartışmalardır. Biz bu ikisinin birleşmesini doğru bulmuyoruz. İki sıcak alanın tartışılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Siyasi tartışmaların bir basamağı olarak dini tartışmaların yaşanmasının yanlışlığını anlatan Prof. Dr. Bardakoğlu, "Ülke nereye gidiyor? Cumhuriyet kazanımlarımız yok mu oluyor?' Tereddütlerine sebebiyet verecek bir din tartışması da bize haksızlık olur. Türkiye'nin farklı inançları, kültürleri, grupları bir arada barış içinde yaşatma başarısıyla övünüyoruz. Türkiye hiçbir zaman geriye gitmeyecek, ileriye gidecektir. Din alanındaki yorumlarımız da daima aydınlıklı olacak, ileriye gidecektir" diye konuştu.

(ANKA)