kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hakurk'a havadan bomba yağdırıldı

ANKARA
Genelkurmay, PKK'ya ait Hakurk kampındaki 16 hedefin, Türk savaş uçakları tarafından etkili şekilde bombalandığını açıkladı..
Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne ait Hakurk kampındaki 16 hedefin, Türk Savaş uçakları tarafından etkili şekilde bombalandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK/Kongra-Gel terör örgütüne ait 16 adet hedefe, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarınca 29 Mayıs 2008 günü saat 11.00'den itibaren hava operasyonu düzenlendiği vurgulandı. PKK hedeflerinin, Türk savaş uçaklarınca, "Etkili olarak vurulduğu" ifade edilen açıklamada, "Söz konusu hedefler, her zaman olduğu gibi titiz ve ayrıntılı bir analiz sonucu belirlenmiş; sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemeleri için gereken hassasiyet gösterilmiştir" denildi.

CUDİ'DE OPERASYON
PKK'ya yönelik bir süredir Güneydoğu'nun kırsal kesimi ile sınır bölgesinde başlatılan operasyonlar da devam ediyor. Operasyonlar ağırlıklı olarak Cudi ve Gabar dağlarının yanı sıra Bestler Dereler mevkisinde yapılıyor. Operasyonlara helikopterlerle de havadan destek sağlanıyor. Güvenlik güçleri, operasyon bölgesinde arazi arama tarama faaliyetlerinin yanı sıra geçiş güzergâhlarında mayın arama faaliyetlerini de yapıyor.