kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK'da iç infaz

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara ve hava harekatıyla ağır darbe yiyen terör örgütü PKK'da sular durulmuyor. Terör örgütünde liderlik mücadelesine giren Murat Karayılan ve Suriyeli Fehman Hüseyin'in adamları arasında çıkan çatışmada 8 terörist öldü. İran güvenlik güçlerinden kaçan ve Murat Karayılan'a bağlı olduğu bildirilen 6 terörist Salmas adı verilen bölgede bulunan Cander köyü yakınlarındaki bir mağarada gizlenirken ''Dr. Bahoz'' kod adlı Fehman Hüseyin'e bağlı bir grubun baskınına uğradı. ''Muto'' kod adlı teröristin liderliğindeki Fehman Hüseyin'in adamları 6 kişiyi öldürdü.

Mağarada öldürülen ''Salih'', ''Baran'', ''Devrim'', ''Hüseyin'', ''Rubar'', ''Zilan'' ve ''Tekoşer'' kod adlı örgüt mensuplarının
cesetleri bölgede arazi taraması yapan İran güvenlik güçleri tarafından bulundu.

Olayın ardından Murat Karayılan tarafından görevlendirilen ''Yılmaz'' kod adlı terörist ise 7 kişiyi infaz eden grubun sözde lideri ''Muto'' kod adlı teröristi Kızılkent yakınlarında pusuya düşürerek öldürdü.Son dönemde İran'daki eylemlerini yoğunlaştıran terör örgütü PKK'da liderlik kavgasının yanı sıra bölgedeki uyuşturucu ve kaçakçılıktan elde edilen paranın paylaşımı konusunda da Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin'in adamları arasında ''rant mücadelesi yaşandığı'' kaydedildi.

Murat Karayılan'a yakınlığı ile bilinen ''Sarı İbrahim'' kod adlı Ramazan Toptaş, ''Kurtay Faraşin'' kod adlı Abdülkerim Ertaş, terör örgütünün İsviçre'deki kasası Mehmet Taş, örgütün İran'daki elebaşılarından ''Roj Zagros'' kod adlı Şahbettin Kereman ya örgüt içi infaz ya da riskli bölgelerde eyleme gönderilerek Suriyeli Fehman Hüseyin tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Bu arada, İran'ın Sakız bölgesinde geçen ay gerçekleştirilen operasyon sonucunda, silahıyla birlikte sağ olarak ele geçirilen terör örgütü PKK/PJAK'ın sorumlusu Reşit Ehkendi'nin, ''terör örgütü adına silahlı eylem yapmak, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek ve İran'daki karşı devrimci gruplarla işbirliği yaparak, İran'ın toprak bütünlüğünü hedef alan terörist eylemlerde bulunmak'' suçlamalarıyla idam cezasına çarptırıldığı kaydedildi.Öte yandan, iki gün önce, İran Devrim Muhafızları ile silahlı çatışmaya giren terör örgütü mensuplarından 5'i kadın 9 kişi etkisiz hale getirilmişti.

AA