kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CHP'li Sağ, Darülaceze önünde.

İstanbul Müftüsü: Cemevi dinen mümkün değil

Erhan ÖZTÜRK / SABAH
İstanbul Müftüsü Prof. Çağrıcı, "Cemevlerinin camilerin muadili olarak kabul edilmesi ve ibadethane sıfatıyla açılması doğru değil" dedi..
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ'ın, "Okmeydanı'ndaki darülaceze'ye cemevi yapılsın" diyerek üç ay önce verdiği soru önergesiyle ilgili olarak belediyenin sorusunu yanıtlayan İstanbul Müftüsü Prof. Mustafa Çağrıcı, cemevlerinin tarihsel birikim, tecrübe ve bilimsel kriterler göz önünde bulundurulduğunda camilerin muadili olarak kabul edilmesinin ve ibadethane sıfatıyla açılmasının dinen mümkün görülmediğini kaydetti. Prof. Dr. Çağrıcı yanıt yazısında Aleviliği mistik niteliği bulunan kültürel bir zenginlik olarak niteleyerek şunları söyledi: "Aleviler tarafından bazı kültürel etkinliklerin icra edildiği cemevlerinin, camilerin muadili birer ibadethane olup olmadığı meselesi, Aleviliğin, İslam'dan ayrı bir din olup olmadığıyla ilgili bir konudur."

CEMEVİ ÖNERDİ
CHP'li Hüseyin Sağ, "Darülaceze'de Hıristan yurttaşlarımız için şapel, Yahudi yurttaşlarımız için midraş ve Müslüman yurttaşlarımızın kutsal alanı cami var. Ancak ne yazık ki, Alevi yurttaşlarımız için cemevi yok. Buraya cemevi yapılmasını öneriyorum" demişti.