kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başkentte joker operasyonu

Yeni Haber
Başkent'te ehliyet almak için koşulları uygun olmayan kişilerin yerine başkalarını sınavlara sokan ve sahte evrak düzenleyen 20 kişilik bir şebeke çökertildi.

Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği bir ihbar üzerine başlattığı Joker Operasyonu'nda, Motorlu Taşıt Sertifikası Alım Sınavı'nda başarısız olan, sağlık durumları ve fiziki şartları uygun olmayanların yerine sürücü belgesi almaya uygun olan kişileri sınava sokan 20 kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık 8 ay süren teknik takip sonunda düzenlenen operasyonda, şebekenin lideri Sedat K. ile Recep K., Ali D., Hasan B., Sadık D., Mehmet G., Mesut Y., Mekan K., Levent K., Aşur G., Yiğit M., Abbas Y., Bayram G., İsmail G., Sezer D., Bora D., Doğan E., Kemal T., Emin K. ile Yüksel Ü. gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 5 adet bilgisayar kasası, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, diplomalar ile sağlık raporları ele geçirildi.

Ehliyet sınavına kişi başına bin 500 ile 4 bin YTL arasında para aldıklarını anlatan şahıslar, "Örgüt kurmak ve yönetmek, sahte nüfus cüzdanı ve sahte sınav giriş belgesi düzenleyerek başkasının yerine sınava girmek, sahte belgelerle görevli memuru yanıltarak sürücü belgesi almak ve haksız ekonomik kazanç sağlamak" suçlarından Ankara Adliyesi'ne sevk edildiler.

(ANKA)