kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül'den 11 yeni üniversiteye onay

Yeni Haber
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 9 ile üniversite kurulması ve İstanbul'da 2 yeni vakıf üniversitesi açılmasıyla ilgili yasayı onayladığı bildirildi.

Yasaya göre Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Şırnak, Tunceli ve Yalova'da üniversite kurulacak. Bu üniversitelerle birlikte devlet üniversitesi sayısı 94'e yükselecek. Yasayla ayrıca İstanbul'da Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile Bilim ve Sanat Vakfı tarafından İstanbul Şehir Üniversitesi isimli 2 vakıf üniversitesi kurulacak.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu (iki yıllık), Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak. İstanbul Şehir Üniversitesi bünyesinde ise Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü bulunacak. İki vakıf üniversitesinin kurulması ile birlikte vakıf üniversitesi sayısı da 33'e yükselecek.

(ANKA)