kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Festival kapsamında düzenlenen yürüyüşe Roman vatandaşlar dansözle katılmıştı.

Manisa sokaklarında dansözlü gösteri krizi

Ali FİLİZKAN MANİSA-SABAH
Tiyatro festivalinin kortej yürüyüşüne Romanların dansözle katılması krize yol açtı. Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tanülkü, "Manisa muhafazakâr bir kent diye kızdılar. Belediye ile karşı karşıya geldim" dedi..
Manisa'da tiyatro festivalinin kortej yürüyüşünde Romanların dansözle katılması nedeniyle kriz çıktı. Manisa Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle geçen yıl kurulan Şehir Tiyatrosu, bu yıl 21- 27 Mayıs tarihleri arasında ilk kez Liselerarası Tiyatro Festivali düzenledi. Festival kapsamında 21 Mayıs'ta yapılan kortej yürüyüşüne, Roman vatandaşlar da dansözlerle katıldı. Ancak dansözlü kortej nedeniyle belediyeye tepki gösterildi. Manisa Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Turgay Tanülkü'yü arayan Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes de, dansöz oynatılmasından rahatsız olduklarını söyledi.

'MANİSA MUHAFAZAKÂR BİR YER'
Manisa'da sanat adına bir şeyler yapmaya çalıştığını söyleyen Tanülkü, "Yürüyüş sırasında dansöz oynatılması benim fikrimdi, belediyenin haberi yoktu. Ancak çok büyük tepki aldım ve belediyeyle karşı karşıya geldim. Telefonlarım arandı ve 'Manisa muhafazakâr bir kent. Neden böyle bir şey yaptın' denildi" diye konuştu. Tanülkü, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes'in kendisine bu konudaki rahatsızlıklarını dile getirdiğini de söyledi. Manisa Şehir Tiyatrosu'ndan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes de olayı doğruladı. Kafes, "Kortejde dansöz oynatılması programa dahil değildi. Bundan son anda haberimiz oldu. Kültür Müdürümüz birtakım tepkiler geldiğini bildirdi. Bana da bazı şikâyetler geldi. Sanat yönetmeni Turgay Tanülkü ile görüştük ve rahatsızlığımızı ilettik" dedi.
Haberin fotoğrafları