kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gece Kulüpleri İnanmadı

Yasa bizim gibi izinli firmaları kastetmiyor
* Mehmet Koçarslan (Reina): YASAYI, kadeh satışı yasaklanıyor diye değerlendirmemeli. Yasada, "Yetkili olmadıkları halde içki satanlar" cümlesinin altı çiziliyor. Bu, bizim gibi gerekli izinleri almış firmaları kapsam dışı tutuyor. Kaçak içkinin önüne geçilmesi için 'olumlu gerekçe' diye düşünüyoruz. Yasada, içkileri bölerek satanlara ceza verilmesi bir diğer önemli husus. Bölme ile kastedilen örneğin 70'lik bir ambalajın 2 35'lik şişeşe bölünerek satılması kastediliyor diye düşünüyorum ki, bu sağlıklı sunum değil. Yasanın "ya hiç içme ya da bir şişeyi aç" gibi bir yönlendirme olması mümkün değil.

Mekan gelirinin % 75'i açık içki satışından
* Emre Ergani (Blackk): BÖYLE bir şey uygulanmaz. Eğer olsaydı sonum olurdu. Bizim müşteriler herkesin gelir düzeyi çok yüksek olmadığından kadeh tercih ediyor. Mekan gelirin yüzde 75'ini açık kadeh içki satışından elde ediyor. Bu yasa söylendiği gibi olsa hiçbirimiz için iyi olmaz, dükkanlar kapanırdı.

Söylendiği gibi olsaydı mekanlar kapanırdı

Varol Kaynar (Sortie): EĞER söylendiği gibi olsa mekanları direkt kapatalım o zaman. Kimse yemekten kazanıyorum diyemez. Bu tür mekanların en büyük geliri içkiden. Üstelik açık içkiden, kadeh satışından. Herşey bir kenara böyle bir yasa uygulanırsa, bunu turiste nasıl açıklarız.
Haberin fotoğrafları