kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sichuan depremi resmi verilere göre 12 bin kişinin ölmesine ve 18 bin kişinin de enkaz altında kalmasına neden oldu. Depremin gıda fiyatları üzerinde olumsuz etki yaratması bekleniyor.

Çin'deki 7.9'luk deprem Şangay Borsası'nı vurdu

Çin'in pirinç üretiminde önemli bir yere sahip Sichuan eyaletinde meydana gelen deprem Şangay borsasını etkiledi. Endeks dün yüzde 1.84 geriledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çin'deki 7.9'luk deprem Şangay Borsası'nı vurdu
Çin'de Sichuan eyaletinde meydana gelen 7.9 şiddetindeki deprem Şangay Borsası'nda düşüşe neden oldu. Önceki gün açıklanan ve nisan ayında yüzde 8.5'e yükselerek son 12 yılın yüksek seviyelerine tırmanan enflasyon tedirginliği ardından Çin piyasaları şimdi de deprem korkusu yaşıyor. 18 bin kişinin enkaz altında olduğunu açıklayan yetkililere göre resmi ölü sayısı da 12 bini geçti.

ENFLASYON KORKUSU
Son 58 yılın en büyük felaketi olarak adlandırılan Sichuan Depremi'nin Çin ekonomisi için gıda merkezi ve pirinç üretiminde önemli bir eyalette olması da enflasyonist baskıyı ve kaygıları dahada artırdı. Uzmanlar, Çin Merkez Bankası'nın para politikasını sıkıştırabileceğini öngörerken, Şangay Borsası'nda işlem gören sigorta şirketlerinin hisseleri de deprem ardından sert düştü. Bütün bu gelişmeler ardından Şangay Borsası dün yüzde 1.84 değer kaybetti.