kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan Rifat Hisarcıklıoğlu

"Anadolu S.O.S veriyor, % 7'nin altında büyüme başarısızlıktır"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de yüzde 7'nin altında büyümenin kabul edilemeyeceğini belirterek, "İç piyasadaki durum derhal ele alınmalı. Anadolu'daki işadamları alarm veriyor" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Anadolu S.O.S veriyor, % 7'nin altında büyüme başarısızlıktır"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin yüzde 7'lik büyümenin altında büyümeyi kabul edemeyeceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu yüzde 7 altındaki büyümenin başarısızlık olduğunu, bunun için ise siyasi ve ekonomik istikrara ihtiyaç olduğunu belirterek, "2007-2008'de maalesef bütün Anadolu SOS, alarm veriyor. Büyüme ekonominin nabzı, tansiyonu, şekeridir. Ekonomi büyüyorsa işimiz iyi, sen ne kadar söylersen söyle, büyüme aşağıdaysa işler iyi değil demektir" dedi. Hisarcıklıoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğini (MÜSİAD) ziyaretinde MÜSİAD üyelerine bir sunum yaptı.

'DEMİR,ÇİMENTO ZAMMI YAKTI'
Siyasetin ön plana çıktığı ve ekonominin ikinci, üçüncü plana atıldığı dönemlerde büyümede sorunlar yaşandığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "2007'de maalesef bize selam veren yoktu" dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ortalama yüzde 7 büyümeyi muhafaza etmesi durumunda kişi başına düşen milli gelirde 2019 yılında AB ortalamasının yarısını yakalayacağını, 2033'te de eşit seviyeye ulaşacağını ancak yüzde 4,5'luk ortalamayla devam edilirse, 2050'de AB ortalamasının ancak yarısına ulaşılacağını aktardı. Bu yılın ilk çeyreğinde beyaz eşya satışlarında yüzde 30'luk azalma gerçekleştiğini, inşaat alanında yapı ruhsatı alınan yüz ölçümünün 2007'de sadece yüzde 1 arttığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, inşaat sektöründe demire ve çimentoya gelen artışlarla birlikte alarm zillerinin çaldığını, sektörün batma noktasına geldiğini ve iç piyasadaki durumun hızla ele alınması gerektiğini kaydetti.