kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu...

Telekom'un IPTV ihalesi ABD'li ortaklığın oldu
Türk Telekom IPTV ihalesini Amerikan SeaChange International Inc. firması liderliğindeki iş ortaklığının kazandığı bildirildi. Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, TV, bilgisayar, DVD/VOD ve telefonu tek bir platformda birleştiren IPTV altyapısı için Türk Telekom tarafından açılan projenin ihalesinin sonuçlandığı ve ihaleyi SeaChange International Inc. firması liderliğindeki iş ortaklığının kazandığı, SeaChange'nin söz konusu IPTV platformunu orta vadede bir Türk Telekom şirketi olan Argela ile geliştireceği kaydedildi. Argela'nın SeaChange firmasının alt yüklenicisi olarak görev yapacağı bildirildi.

KEY ödemeleri temmuzda başlıyor
KEY ödemelerinin temmuz ayından itibaren yapılması planlanıyor. 10-15 gün içinde bitirilmesi hedeflenen ödemelerde hak sahiplerinin en yakın Ziraat Bankası'na TC kimlik numarası veya sosyal güvenlik numarasıyla başvurması yeterli olacak. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, hak sahibi listelerinin mayıs ayı sonunda kendilerine iletilmesi halinde, 1 ay içinde ilan ve diğer işlemleri tamamlayarak, 'temmuz ayının ikinci yarısında' ödemeleri gerçekleştirmeyi öngördüklerini bildirdi. Yetgin, ödeme takvimini, Ziraat Bankası ve Hazine Müsteşarlığı ile görüşerek belirleyeceklerini belirtirken, vatandaşların ilan edilecek takvimden önce Ziraat Bankası şubelerine başvurmasının bankanın işleyişini ve ödemeleri zorlaştıracağına dikkati çekti.

Yabancıların Türkiye'ye bakışında değişiklik yok
Raymond James Menkul Kıymetler 8-9 Mayıs 2008 tarihlerinde Londra'da Türkiye'den 7 şirketin üst düzey temsilcilerinin katıldığı enerji sektörü konulu bir konferans düzenledi. Konferansa fon büyüklüğü 10 trilyon doları aşan 35 kurumsal yatırımcı katılarak Türk şirketleriyle birebir görüşmeler yapma olanağı buldu. Raymond James Genel Müdürü Emir Sarpyener, yabancı yatırımcıların Türkiye'de enerji sektöründeki gelişmeleri ve fırsatları yakından takip ettiklerine değindi. Sarpyener, Türkiye'nin artan siyasi risklerle birlikte yurtdışı piyasalarda yaşanan kredi krizinin etkisiyle zor bir dönemden geçtiğini belirtirken, "Bütün bu zorluklara rağmen yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakışında herhangi bir bozulma yok" dedi.

Eczacıbaşı, büyümeyi vitaminle destekliyor
Eşdeğer ilaç bölümünün yüzde 75 hissesini geçtiğimiz temmuz ayında Çek Zentiva şirketine satan Eczacıbaşı İlaç, ilaç sektöründe önümüzdeki dönemdeki yeni yatırım ve ürünleri ile lider olmayı hedefliyor. Eczacıbaşı İlaç Grubu Başkanı Sedat Birol, 2007 yılında ilaç grubunun 800 milyon dolar ciro elde ettiğini söyleyerek, "İlaçtan çıkmıyoruz. Ciddi çalışma ve anlaşmaları hayata geçirmek üzereyiz. İlaç dışında özellikle sağlıkta diyaliz, biyoteknoloji ürünleri, nero teknoloji, genetik ve nükleer tıp alanlarına odaklandık" dedi. Eczacıbaşı İlaç Pazarlama'nın pazara sunduğu vitamin, mineral ve besin destek ürünlerinin tanıtım toplantısında konuşan Birol, Zentiva ortaklığından elde edilen gelirin (460 milyon YTL) sadece ilaç alanında yapılacak yatırımlarda değil, aynı zamanda gayrimenkul ve tüketici ürünleri alanlarında yapacakları yatırımların finansmanında da kullanılacağını belirtti.

TSKB'den 3 ayda 29 milyon YTL kâr
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 31 Mart 2008 tarihli finansal sonuçlarını açıkladı. Türkiye'nin ilk özel yatırım ve kalkınma bankası olan TSKB'nin vergi öncesi karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artışla 38.3 milyon YTL, net dönem karı ise yüzde 32'lik artışla 28.6 milyon YTL olarak gerçekleşti. TSKB'nin aktifleri, 2008 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 büyüme kaydederek 5.6 Milyar YTL seviyesine ulaştı. Aktif büyümesi geçen senenin sonuna göre ise %14 olarak gerçekleşti.
Haberin fotoğrafları