kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Burhanettin Kaya - Mehmet Ali Talat

KKTC, 'çivi çakmayan' yatırımcıyı gönderecek!

HACER GEMİCİ
Bafra'yı turizm merkezi olarak ilan eden KKTC Hükümeti, şimdiye kadar sadece bir otel hizmete girince olaya el attı. Bafra'da çivi çakmayan Türk yatırımcıların arazilerine el konulması gündemde..
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC), 'Bafra turizm bölgesi' hayali kabusa dönüşüp, üstüne bir de yolsuzluk iddiları eklenince, kendilerine arazi tahsis edildiği halde çivi bile çakmayanların tahsislerinin iptali gündeme geldi. 2003 yılında, 2007'ye kadar 15 bin yatak slogan ile yola çıkan KKTC'de, bugüne kadar 2 bin 500 yataklı Kaya Grubu'na ait Kaya Artemis hizmete açılabildi. Üç grubun inşaat çalışmaları halen devam ediyor. Geriye kalan tahsislerde bir hareket olmadığını gören KKTC Hükümeti, hukukçularla bir araya gelerek tahsislerin iptal edilip, bu arazilerin yatırıma niyetli işletmelere boşaltılması yönünde çalışma içine girdi. Bu sırada da doğrudan Başbakanlığa bağlı olarak 2007 yılı sonunda Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) kuruldu. YAGA'nın oluşturulmasıyla da bugüne kadar 114 yatırım için kapı çalındı. KKTC'yi ziyaret eden Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) üyelerine bilgi veren YAGA'nın Direktörü Ayşe Dönmezer, bunlardan 45'nin turizmle ilgili olduğunu ifade ederek, özellikle İsrailli ve Ruslar'ın turizm yatırımları ile yakından ilgili olduğunu anlattı.

KKTC ROADSHOW'A ÇIKACAK
Dönmezer Bafra bölgesindeki yatırımların 2007 yılı sonuna kadar tamamlanması gerektiğini anımsatarak, "Bölgede altyapı yatırımları mesela arıtma tesisi ona göre yapıldı. Ancak şu anda bir tek otel var ve o arıtma tesisi bir tek otel için çalıştırılamıyor. Diğer otellerin inşaatı da çok yavaş sürüyor. Bu nedenle sadece Kaya Artemis için yeni küçük bir arıtma tesisi yapmak zorunda kaldık" diye konuştu. 60 dönüm üzerindeki 16 tahsisten hangilerinin iptal edileceğine hukukçular ile konuştuktan sonra karar vereceklerini anlatan Dönmezer, YAGA olarak KKTC'nin tanıtımına büyük önem verdiklerini söyledi. Dönmezer, eylül ayı itibarıyle roadshow'lara çıkacaklarını dile getirerek, "İlk durak Türkiye, İngiltere ve İsrail" olacak dedi.