kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünya bunları konuşuyor

'Allah rızası için kısa mesaj atın'
Pakistan'da hızla yayılan cep telefonu kullanımı, SMS (kısa mesaj) üzerinden dilencilik sektörünü patlattı. Yeni trende göre kullanıcılara her gün gönderilen SMS'lerde, "Allah rızası için 100 rupi (2 dolar) gönder cennetin kapıları sana açılsın" mesajına yer veriliyor. Kullanıcının bunu kabul etmesi halinde faturasına 'sadaka' miktarı ekleniyor. Yetkililer ülkede hızla yaygınlaşan cep telefonu kullanımının kısa yoldan para kazanma arzusunda olan çok sayıda insanı harekete geçirdiğini belirtiyor. Pakistan'da halen 35 milyon cep telefonu kullanıcısı bulunuyor.

ABD 'cepleri' de aramaya başlıyor
ABD havaalanlarında yürüttüğü güvenlik aramalarını abarttı. Gelen bilgilere göre ABD sınırlarından girişlerde bundan böyle yalnızca bavullar değil aynı zamanda cep telefonu, dizüstü bilgisayarı ve mp3 çalıcı gibi cihazların da içlerinde ne olup olmadığına bakılabilecek. Bir süre öncesine kadar yalnızca şüpheli durumlarda tatbik edilen bu uygulama ABD'li vatandaşlık hakları savunucuları tarafından mahkemelik oldu. Ancak Kaliforniya Mahkemesi'nin son aldığı karar uyarınca artık bu uygulama istisna olmaktan çıkarıldı.

HP, EDS'yi 12.6 milyar dolara aldı
Hewlett-Packard (HP), bilgi teknolojileri hizmet sağlayıcısı Electronic Data Systems'i (EDS) 12.6 milyar dolara satın aldı. Her iki şirket tarafından yapılan açıklamada, şirket yönetim kurullarının HP'nin EDS'yi satın almasıyla ilgili anlaşmayı oy birliğiyle kabul ettiği ve HP'nin EDS'ye hisse başına 25 dolar vereceği belirtildi. Satışın bu yılın ikinci yarısında tamamlanması ve HP'nin geçen yıl 16.6 milyar dolar olan hizmet gelirlerini iki kattan fazla artırması bekleniyor. EDS'nin geçen yılki gelirleri 22.13 milyar dolar oldu.