kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Recep Tayyip Erdoğan

Merkez'e müdahale etmeyiz, neticeyi birlikte sahipleniriz

ANKARA
Başbakan Erdoğan, "Merkez Bankası ile müzakerelerimiz olur, ama bizim onlara müdahalemiz söz konusu olmaz. Düşünce farklılıkları olabilir, ortaya çıkan neticeyi hepimiz sahipleniriz" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası ile hükümet arasında yaşanan görüş ayrılıkları konusunda, "Aramızda müzakerelerimiz, istişarelerimiz olur, ama bizim onlara müdahalemiz söz konusu olmaz. Düşünce farklılıkları olabilir, ama ortaya çıkan neticeyi hepimiz sahipleniriz" dedi.

'DÜŞÜNCE FARKLILIKLARI VAR'
Başbakan Erdoğan, inşaatı devam eden Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde incelemede bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yetkililerden merkez hakkında bilgi alan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Hükümet ile Merkez Bankası arasında politikalar konusunda görüş ayrılığı mı söz konusu?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Hükümet ile Merkez Bankası arasındaki konularda ilgili bakan arkadaşlarımızla direkt olarak irtibat halinde değerlendirmeler yapılır. Düşünce farklılığı olabilir, ama sonuçta ortaya bir netice çıkar ve neticeyi de hepimiz sahipleniriz. 5.5 yıllık süre içerisinde sürekli ifade ettiğimiz mali disiplinden ve politikalardan taviz verilmemesi konusunda Hükümet samimi iradesini ortaya koymuştur. Bu samimi irade bugüne kadar nasıl geldiyse, bundan sonra da aynı şekilde devam eder." Merkez Bankası'nın özerk bir kuruluş olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle dedi: "Aramızda müzakerelerimiz, istişarelerimiz olur ama bizim onlara müdahalemiz söz konusu olmaz. Ancak ilgili bakan arkadaşımız, Hükümet'in düşüncelerini, vesaire onlara iletir, onların düşünceleri varsa onları alır ama hiçbir zaman her iki taraf da tespit çerçevesinde kalmaz. Önerilerini de ortaya koymak suretiyle ülkenin çıkarı, menfaati için atılması gereken adımlar neyse, yasal düzenlemeler başta olmak üzere bunları yapar ve çok daha iyi bir çizgiye ülkemizin gelmesini sağlarlar."