kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gürbüz Sanatcı

Haber Turu

Nisanda bütçe faiz gideri yüzde 35 arttı
Nisanda faiz için yapılan harcamalar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35.2 artışla 4.2 milyar YTL'ye ulaştı. Geçen ay merkezi yönetim bütçe giderleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13.9 artışla 18 milyar 638 milyon, gelirler yüzde 22.7 artışla 17 milyar 562 milyon YTL oldu. Bütçe açığı yüzde 47.5 küçülerek 1 milyar 76 milyon YTL'ye geriledi. En dikkat çeken kalem ise yüzde 35.2 artışla 4 milyar 166 milyon YTL'ye ulaşan faiz gideri oldu. Vergi tahsilatı yüzde 30.9 artarak 12.9 milyar YTL'ye yükseldi. İlk 4 ayda giderler yüzde 6.7 artarak 70.2 milyar YTL'ye, gelirler yüzde 7.2 artışla 64.7 milyar YTL'ye ulaştı. Bütçe açığı, yüzde 1.3 büyüyerek 5.5 milyar YTL olurken faiz dışı fazla 12.5 milyar YTL ile geçen yılın yüzde 8.8 altında kaldı. Nisanda Sosyal Güvenlik Kurumu'na 3.1 milyar YTL transfer yapıldı.

İngiltere'den oturma izni almayı başaran Türk
Turist vizesi ile gittiği İngiltere'de bilgisayar şirketi kuran Gürbüz Sanatcı, 2 yıllık hukuk mücadelesi sonucu, ticari oturum vizesi almak için Türkiye'den yaptığı başvuruyu kabul ettirdi. 2.5 yıl önce turist vizesi ile gidip Londra'da bilgisayar şirketi kuran Sanatcı, ticari oturum vizesi başvurusuna olumlu yanıt alamadı. Üstelik işyeri kapatılan Sanatcı'dan, ülkeyi terk etmesi istendi. Bunun üzerine Londra'daki bir hukuk bürosuna başvuran Sanatcı, avukatlar aracılığıyla Ankara Anlaşması'nı delil gösterdi. İngiltere İçişleri Bakanlığı da Sanatcı'nın başvurusunun kabul etti. AA

'Ülker, yeni fabrika yatırımı yapacak'

Ülker Şirketler Topluluğu Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, 2008 yılında yeni bir fabrika yatırımı daha gerçekleştirme konusundaki çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Tütüncü yaptığı yazılı açıklamada, inovasyona odaklı yatırımlarının süreceğini, ana marka olarak İçim'in gelişmeye devam edeceğini, Gıda ve İçecek Grubu olarak süte yatırımı önemsediklerini, en önemli yatırımlarını süt alanında gerçekleştirdiklerine işaret etti. Tütüncü devamla şöyle dedi: "Ülker, Ak Gıda'nın Pamukova ve Karaman'daki fabrikalarının ardından, 2008'de yeni bir fabrika yatırımı için çalışmalarını sürdürüyor. 2007 yılındaki yatırımlarla istihdamımızı bin 600'e, günlük süt üretim kapasitemizi 2 bin 100 tona çıkardık. Şu an iki fabrikamızda 500 farklı ürün üretiyoruz."

Yerli havayolları ile VIP tartışması

Çok önemli kişi (VIP-Very Important Person) için verilen hizmet Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile yerli havayolu şirketlerini karşı karşıya getirdi. SHGM 24 Mart'ta Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne bir yazı göndererek özellikle bakanlık düzeyinde ve VIP yolculardan şikayetler geldiğini belirtti. Pegasus, Onur Air, AtlasJet ve Sun Express gibi yerli havayolu şirketlerinden özellikle Esenboğa, Milas-Bodrum ve Antalya'da VIP hizmeti vermeleri istendi. Pegasus, "Ekonomik uçuş konseptimize uygun değil, bu uygulamaya geçmeyeceğiz" yanıtı verirken Onur Air "Biz yapmayacağız" dedi. Necla GÖRGEÇ / HABER MERKEZİ

Fortis'ten ilk çeyrekte 69 milyon YTL net kâr
Fortıs Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yvan De Cock, "Ekonomik ortamın biraz daha zorlaşmış olmasına rağmen, Fortis Türkiye 2008'in ilk çeyreğinde her zamanki güçlü performansını göstermiştir'' dedi. De Cock, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ''Yılın ilk çeyreğinde nakit kredilerimiz geçen yılın sonuna göre yüzde 21.1 artarak 7.9 milyar YTL oldu. Mevduatlarımız 2007 sonuna kıyasla yüzde 6 artış göstererek, yaklaşık 6 milyar YTL düzeyine ulaştı. Toplam gelirlerimiz 2007 yılının ilk çeyreğine oranla yüzde 33 artarak 266.7 milyon YTL'ye çıktı. Konsolide net kârımız 69 milyon YTL'ye ulaştı."
Haberin fotoğrafları