kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cheney'nin eşinin alışveriş tutkusu

Yeni Haber
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in eşi Lynee Cheney Türk halılarına hayran kaldı. Halıcıda yaklaşık 10 dakika alışveriş yaptıktan sonra Kapalı Çarşı turu yapması planlanan bayan Cheney, 1 saat alışveriş yaptığı halıcıdan 2 tane Uşak halısı satın aldı. Lynee Cheney'in halı alışverişinin uzaması üzerine Kapalı Çarşı turu iptal edildi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'nın ardından İstanbul'a geçen ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, eşi Lynee İstanbul'da çeşitli tarihi ve turistik mekanları gezdi. Bayan Cheney, kaldığı otelden sabah saatlerinde ayrılarak Kapalı Çarşı'ya gitti. Kapalı Çarşı'da devlet konuklarının uğrak yeri haline gelen Hakan Halıcılık'a geçen Bayan Cheney'nin alışverişi beklendiğinden uzun sürdü. Bayan Cheney'in halı merakı alışverişin süresinin 1 saate çıkmasına neden oldu. Mağazadaki tüm halıları neredeyse tek tek inceleyen Lynee Cheney, el dokuması 2 Uşak halısı satın aldı.

Bayan Cheney'nin mütevazi hareketleri ile dikkat çektiğini söyleyen Hakan Halıcılık sahibi Hakan Evin, Lynee Cheney'in halı konusundaki bilinçli tutumunun kendini oldukça şaşırttığını ifade etti. "Ne istediğini ve ne alması gerektiğini bilen bir müşteriydi" diyen Evin, "Genelde pastel renkli halıları inceledi. Halılar ve Türk halıları hakkında bilgisi olduğu belliydi. Daha önce bu konuda kitap da okumuş. En sonunda iki tane el dokuması Uşak halısı satın aldı." ifadesini kullandı.

Mağaza sahibi Evin, Bayan Cheney'in ricası üzerine halılar için ödediği fiyat hakkında açıklama yapamayacağını söyledi. Lynee Cheney'in halı tutkusu 10 dakika olarak planlanan alışverişi 1 saate uzatınca Kapalı Çarşı turu iptal edildi. Bayan Cheney Kapalı Çarşı ziyaretinin ardından Topkapı Sarayı'na geçerek incelemelerde bulundu.

Sabah saatlerinde Kapalıçarşı'dan iki halı alan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in eşi Lynee Cheney, öğlenden sonra kızı Elizabeth ile birlikte bir antikacıdan alışveriş yaptı.

Ankara'daki resmi temasların ardından İstanbul'a gelen ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, eşi Lynee ve kızı Elizabeth'in tarihi ve turistik yerleri ziyaretleri sürüyor. Dick Cheney'nini eşi Lynee Cheney, sabah saatlerinden Kapalıçarşı'daki bir dükkandan 2 adet Uşak halısı alıktan sonra eşi ve kızıyla birlikte Topkapı Sarayı'nı gezdi. Gezinin ardından Dick Cheney geceyi geçirdiği otele dönerken eşi Lynee ve kızı Elizabeth, Kapalıçarşı civarındaki Sofa isimli antikacıya giderek bakır kazan ve takı aldı.

Lynee Cheney ve kızı 1,5 saat sonra antikacıdan ayrılırken Elizabeth Cheney az sonra antikacıya geri dönerek unuttuğu 2 kolye ucunu daha aldı. Alışveriş sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken Cheneylerin ödemeyi kredi kartıyla yaptığı görüldü.

Antika dükkanının sahibi Kaşif Sofa, pazarlık etmeyi ihmal etmeyen Cheneylerin dükkandan memnun ayrıldığını söyledi.

CİHAN