kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Evli olmayan adama boşanma davası

Yeni Haber
Bursa'da, Necdet Bayındır adlı kişi, evli olmadığı halde hakkında boşanma davası açıldığı yönünde tebligat alınca büyük şaşkınlık yaşadıNecdet Bayındır (55), hafta içinde bürosunda çalışırken, postacı tarafından getirilen tebligatı okuyunca büyük bir şok yaşadığını söyledi.

Tebligatın, Sebel Bayındır adlı kişi tarafından kendisine boşanma davası açılmasıyla ilgili olduğunu belirten Bayındır, böyle birini hayatı boyunca hiç tanımadığını savundu.

Bayındır, en kısa sürede adliyeye gittiğini ve olayın aydınlatılması için uğraştığını ifade ederek, şöyle konuştu:''Hayatımda bir kez evlendim ve 33 yıl evli kaldıktan sonra 2004'te boşandım. Oysa, davacı Sebel Bayındır'dan gelen tebligata göre 1998 yılında evlenmişiz. Sebel hanım ile evliliğim süresince sürekli sorumsuz davranışlar sergilemişim, fiziksel şiddet uygulamışım. Böyle bir kişiyi hayatım boyunca hiç tanımadım. Ama şimdi hiç tanımadığım, üstelik evli olmadığım birinden boşanmamı istiyorlar.''

Necdet Bayındır, ticaretle uğraştığını, daha önce de bir işle ilgili olarak polis merkezine gittiğinde dolandırıcılık, kalpazanlık gibi suçlardan arandığını öğrendiğini anlattı.

Küçük bir araştırmadan sonra aranan kişinin kendisinin olmadığının, durumun isim benzerliğinden kaynaklandığının ortaya çıktığını dile getiren Bayındır, çocukları, torunları ve kendisini üzen bu boşanma davasının da en kısa sürede düzeltilmesini beklediğini söyledi.

200 BİN YTL TAZMİNAT İSTENİYOR


Bayındır, bu olayın duyulmasının ardından iş ve aile çevresinde de olumsuz tepkilerle karşılaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:''Yapmadığım bir evliliğin sorunlarını yaşıyorum. İş ve özel ilişkilerim bozuldu, onları düzeltmekle uğraşıyorum. Ayrıca, boşanma davası, 50 bin YTL'si maddi olmak üzere toplam 200 bin YTL'lik tazminat talebiyle açılmış. Olay gün yüzüne çıksın, bir yanlışlıktan da kaynaklansa ben karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açacağım. 'Güler misin, ağlar mısın' derler. İşte benim şu an içinde bulunduğum durumu çok iyi anlatıyor. Umarım bu olay daha fazla uzamadan yanlışlık anlaşılır ve aklanırım.''

SEBEL BAYINDIR'IN AVUKATI

Sebel Bayındır'ın Avukatı Olcay Göçüm de dava tebligatının davalıya iletilmesinin ardından Necdet Bayındır'ın kendilerine ulaştığını ve olayın bir isim benzerliğinden kaynaklandığını söylediğini belirtti.Necdet Bayındır'ın, isim benzerliği nedeniyle daha önceleri de sorun yaşadığını kendilerine ilettiğini dile getiren Göçüm, ''Sebel Bayındır'ın davacı olduğu boşanma davasıyla ilgili Necdet Bayındır bizimle görüştü. Necdet Bayındır, 'Davadaki ben değilim. Bir hata olmuş. Başka Necdet Bayındır ile ilgili beni bulmuşsunuz. Bu başıma gelen ilk olay değil' şeklindeki görüşlerini bize aktardı'' dedi.

Olcay Göçüm, konunun davanın ilk duruşmasında aydınlığa kavuşacağını bildirdi.

AA