kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fırtına dev gemiyi sürükledi

Yeni Haber
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle limana yanaşamayan ve yat limanına doğru sürüklenen ''Sky Wonder'' adlı Bahama bayraklı gemi, güvenlik amaçlı olarak kumluk bölgeye oturtuldu.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKAYINIZ...

Kuşadası Limanı yakınlarında yat limanına doğru sürüklenen ve bu bölgede demir atan 1200 yolcu taşıyan Sky Wonder, güvenlik amaçlı olarak kıç tarafından kumluk bölgeye oturtuldu. Kuşadası Liman İşletmesi Ege Ports'a ait romorkörler tarafından geminin bir saat içinde limana çekilmesine başlanacağı bildirildi. Geminin kurtarılma işleminin fırtına nedeniyle 4-5 saat süreceği kaydedildi.

Bu arada, gemi içerisinde bulunan çoğu ABD ve İngiliz vatandaşı 1200 yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi. Sky Wonder'in otel müdürüyle yapılan görüşmede de yolcuların herhangi bir sorun yaşamadığı öğrenildi.

Kuşadası Limanı'nda olayı takip eden yerel yöneticilerin, gemiyle sürekli koordinasyon içinde oldukları, kaptanla yapılan görüşmede ise yolcuların durumlarının iyi olması nedeniyle tahliye istenmediğinin öğrenildiği kaydedildi.

Önlem olarak limanda 2 ambulansın hazır durumda bulunduğu görüldü.Öte yandan, Kuşadası'ndaki fırtınanın halen etkisini sürdürdüğü bildirildi.

Yunan adalarından önce 20 Mart Cuma günü Bodrum Limanı'na gelen, ancak buradaki fırtına nedeniyle çıkış yapamayarak 21 Martta planladığı Kuşadası seferini erteleyen Sky Wonder'ın acente yetkilileri, ''Bodrum'da yaşanan talihsizlik, bugün de gemiyi açıkta yakaladı'' dedi.

Yetkililer, geminin karaya oturmaması için çalışmaların sürdüğünü, çevre limanlardan takviye istendiğini ancak Ege Denizi'nde etkili olan fırtına nedeniyle yardımın da alınmasında zorlanıldığını bildirdi.

İZMİR VE BODRUM'DAN TAKVİYE RÖMORKÖR İSTENDİ

Aydın'ın Kuşadası Limanı'na yanaşırken fırtınanın etkisiyle Setur Yat Limanı'na sürüklenerek arka kısmı karaya oturan Sky Wonder gemisinin bulunduğu yerden limana getirilmesi için İzmir ve Muğla'nın Bodrum ilçelerinden takviye römorkör istendiği öğrenildi.

Fırtınanın halen etkisini sürdürdüğü Kuşadası'nda 1200 yolcusu ve 567 mürettebatıyla arka kısmı kuma oturmuş halde bekleyen Sky Wonder'ı bulunduğu yerden kurtarmak için çalışmalar sürdürülüyor.

Kuşadası Liman İşletmesi Ege Ports'a ait iki römorkörün yanı sıra İzmir ve Bodrum'dan talep edilen 2 adet römorkörün gece yarısı ilçeye ulaşacağı, bu saatten sonra geminin limana çekilmesi işlemlerine başlanacağı öğrenildi.

Bu arada, gemi kaptanının Kuşadası Liman Başkanı Celal Oral ile görüşme yaparak, Sky Wonder'da herhangi bir hasarın bulunmadığını ilettiği öğrenildi. Celal Oral, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Geminin su aldığı yolunda çıkan haberler asılsızdır. Gemi, herhangi bir kaza sonucu değil, şiddetli fırtına nedeniyle yat limanına sürüklenmiştir'' dedi.

''YOLCULARI TAHLİYE TALEBİ YOK''

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de gemi kaptanıyla görüştüğünü, herhangi bir hasarın söz konusu olmadığını kaydetti.

1200 Amerikalı ve İspanyol yolcunun yanında 567 mürettebatın bulunduğu Sky Wonder'ın limana yanaştırılması amacıyla Bodrum ve İzmir'den takviye römorkör istendiğini ifade eden Esen, şunları kaydetti:

''Gece yarısı Kuşadası Limanı'nda olacak römorkörler ile birlikte Kuşadası'ndaki römorkörlerin takviyesiyle gemi bulunduğu yerden kurtarılarak, limana yanaştırılacak. Gemi kaptanının, yolcuları indirmek için bir talebi yok. Biz can ve mal kaybı olduğunda müdahale ederiz. Şu an gemi zaten kumsala ve yat limanına yakın durumda. Kaptan bizden yolcuların boşaltılması için bir talepte bulunursa biz o zaman harekete geçeriz.''

Öte yandan, Kuşadası Limanı'na sabah saatlerinde yanaşan Aqua Marine isimli geminin de fırtına nedeniyle limandan ayrılmadığı gözlendi.

(AA)