kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ünlü sanatçılar 'trafikte'

Yeni Haber
Emniyet Genel Müdürlüğü ile TRT arasında imzalanan protokol kapsamında, trafik konusunun işleneceği 13 bölümlük film çekileceği bildirildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Uzunkaya, başkanlık olarak toplumu trafik konusunda bilinçlendirmek için bir film projesi hazırladıklarını söyledi.

Proje çerçevesinde görüştükleri TRT Genel Müdürlüğü yetkilileriyle bir protokol imzaladıkları ifade eden Uzunkaya, ''27 Şubat tarihinde imzaladığımız protokol ile 13 bölümlük trafik konusunun işleneceği eğitici bir film çekeceğiz. Film, 30'ar dakikalık bölümler halinde olacak'' dedi.

Filmde toplumun sevdiği ve saydığı isimlere rol vermeyi planladıklarını ifade eden Uzunkaya, ''Cüneyt Arkın, Talat Bulut, Beyazıt Öztürk gibi çok sayıda isme teklifte bulunduk. Sinema, sahne ve şov dünyasının önemli isimleri filmde oynamayı kabul etti. Bu kişiler, filmde toplumu trafik konusunda eğitecek, bilinçlendirecek'' diye konuştu.

OKULLAR VE ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLERDE DE GÖSTERİLECEK

Anlaşma gereği filmin önce TRT'de gösterileceğini, daha sonra tüm ulusal ve yerel kanallara gönderileceğini vurgulayan Celal Uzunkaya, şunları kaydetti:

''Film, televizyonların yanı sıra 81 ilin valiliklerine de gönderilecek. Trafik konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan film, okullarda gösterilecek. Bunun yanı sıra şehirlerarası otobüslerde de yolcular filmi izleyecek. Toplumun büyük bir bölümünün söz konusu filmi izlemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

(AA)