kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşkence yapılarak fuhuşa zorlandılar!

Yeni Haber
Antalya'da ''Meltem'' adı verilen operasyonda, Türkmenistan, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'dan getirilen kadınları ''işkence yaparak fuhşa zorladıkları belirlenen 13'ü mağdur, 38 kişi gözaltına alındı.

Türkmenistan, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'dan getirilen kadınların, işkence yapılarak fuhşa zorlandıkları ihbarı üzerine harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Altı ay süren teknik takip sonucu, çetenin bir kolu aracılığıyla İstanbul'a getirilen yabancı kadınları burada alıkoyarak Antalya'daki çetenin elebaşına 6-7 bin YTL'den sattıklarını belirleyen polis, Antalya, Konya, Çorum ve Şanlıurfa'da eş zamanlı 25 yere baskın düzenleyerek, 13'ü mağdur kadın, biri kamu görevlisi olmak üzere toplam 38 kişiyi yakaladı.

ÇOCUĞU ALIKONULARAK FUHŞA ZORLANDI


250 polisin katıldığı operasyonlarda, çetenin elebaşı olduğu bildirilen ve ''Cennet Ana'' olarak tanınan C.Ç'nin evinde yapılan aramada, 2 silah, uyuşturucu hap, fuhuş yaptırılan kadınlara ait çeteleler, banka hesap cüzdanları ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis, kurtarılan kadınlar arasındaki bir kadının, 13 yaşındaki çocuğunun çete tarafından alıkonularak tehdit yoluyla fuhuş yapmaya zorladığını belirledi.

Yapılan soruşturmada ayrıca Antalya E Tipi Kapalı Cezavinde halen yatan çete elemanlarına haber getirip götürdüğü belirlenen İ. A adlı bir gardiyan da gözaltına alındı.Çetenin ele başı C.Ç'nin, elde ettiği kazançtan oğluna 47 bin avro değerinde lüks bir otomobil aldığı ve lüks içinde yaşadığı, banka hesaplarında yüklü miktarda para bulunduğu ortaya çıkarken, fuhşa aracılık yoluyla elde edildiği belirlenen çete üyelerine ait gayrimenkuller, otomobil ve eşyaya da el konuldu, çete üyeleri adına açtırılan hesaplar donduruldu.

Vücutlarında çeşitli darp ve işkence izine rastlanan 13 yabancı uyruklu kadın sabahın erken saatlerine sağlık raporu için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildiler. Kadınlar, yapılan incelemenin ardından sınır dışı edilmek üzere yabancılar şubesine gönderildiler.

Antalya Adliyesine getirilen 25 zanlı da sağlık kontrolünden geçirildi. Çetenin ele başı olduğu bildirilen C.Ç, adliye önünde gazetecilere tepki
gösterdi.Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan kişilerin, sorgulamalarının devam ettiği ve ''suç işlemek amacıyla çete kurmak'', ''insan ticareti yapmak'' ve ''fuhuş yapmak ve aracı olmak'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecekleri, bu arada çeteyle ilişkisi olduğu belirlenen bazı kamu görevlileri de bulunduğu öğrenildi.

AA