kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şenlendirici: "Tehdit amaçlı ateş etmedim"

Yeni Haber
Şişli'deki evinde eşinin de bulunduğu sırada çıkan tartışmada, tabancayla tehdit amaçlı ateş açarak ''genel güvenliği kasten tehlikeye soktuğu'' iddia edilen klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici'nin yargılanmasına devam edildi.

Şişli 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Hüsnü Şenlendirici ile ''şikayetçi'' olan eşi Nazire Şenlendirici katıldı.

Duruşmada ifade veren Hüsnü Şenlendirici, Mecidiyeköy'deki evinde, 8 ay önce kayınvalidesi Esma Duraç, amcasının oğlu Kazım Aymaz, 2 çocuğu ve eşi Nazire Şenlendirici'nin de bulunduğu sırada tartışma yaşandığını söyledi.

Tartışmada herhangi bir kazaya sebep olmamak amacıyla, vitrinde yer alan ve herkesin bildiği tabancayı muhafaza altına almak için yatak odasına götürmek istediğini anlatan Şenlendirici, şöyle konuştu:

''Aile içinde problemimiz vardı. Ben de o sırada herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için vitrindeki silahı alarak yatak odasına götürmek istedim. Herhalde silahım kuruluydu. Eşim elimden tabancayı almak isterken silah patladı. Vitrinde kurulu vaziyette bırakılmış olmalı ki silah ateş aldı. Silahın kasten patlaması söz konusu değil. Ben kimseye tehdit amaçlı ateş etmedim.''

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Nazire Şenlendirici de Hüsnü Şenlendirici'nin silahı almasını yanlış değerlendirdiğini ifade ederek, ''Silahı eline alınca telaşa kapıldım. Ama amacı, silahı kazaya sebebiyet vermemek için yatak odasına götürmekmiş. Zaten aile içindeki problemimiz de çözüldü. Silahı aldığında ben önüne geçtim. Kendisinden şikayetçi değilim'' dedi.Hakim, olay anında evde olan Kazım Aymaz ile Esma Duraç'ın Bergama'da bulunduklarını ve talimatla alınan ifadelerinin henüz mahkemeye ulaşmadığını bildirdi.

Tabancanın balistik incelemesine ilişkin raporun da mahkemeye gelmediğini bildiren hakim, diğer müştekilerin ifadelerinin alınması ve silahla ilgili raporun beklenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.Duruşmaya ayrı ayrı gelen Hüsnü ve Nazire Şenlendirici çifti, çıkışta aynı taksiye binerek adliyeden ayrıldı.

Davanın iddianamesinde, evde çıkan tartışmada bir kez tehdit amaçlı ateş ettiği öne sürülen Hüsnü Şenlendirici'nin, ''genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak'' suçundan cezalandırılması isteniyor.

AA