kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başak Aydıntuğ'un psikolojik tedavi gördüğü, ancak tedavisini aksattığı öğrenildi. Yakın arkadaşları, geçmişi başarılarla dolu Profesör Tiryaki'nin kızının kendisini tehdit ettiğini ve "Bu kız beni öldürecek", "Ölümüm bu kızın elinden olacak" diye dert yandığını söylüyor.

'Kızım beni öldürecek' diyordu dediği oldu

Enis YILDIRIM
Behçet hastalığı konusunda Türkiye'nin sayılı bilim insanları arasında yer alan Prof. Dr. Olcay Aydıntuğ Tiryaki, hukuk öğrencisi kızı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Kızı "Hakarete uğradım öldürdüm" dedi..
Bağışıklı Bilimi ve özellikle Behçet Hastalığı konusunda Türkiye'nin sayılı bilim insanları arasında yer alan, geçmişi ödüllerle dolu eski Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Olcay Aydıntuğ Tiryaki (53), hukuk fakültesi öğrencisi kızı Başak Aydıntuğ tarafından hunharca öldürüldü. Prof. Dr. Aydıntuğ, aynı fakültede öğretim üyesi olan Semih Tiryaki'den 4 yıl önce boşandıktan sonra kızı ile birlikte yaşamaya başladı. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olan 21 yaşındaki Başak'ın annesiyle birlikteliği dün sabaha karşı acı bir şekilde sona erdi. Yakınlarının aktardığına göre, bir süredir psikolojik tedavi gören Başak, dün gece Beysukent Planlamacılar Sitesi'ndeki evlerinde annesi ile tartışmaya başladı. Ekmek bıçağı ile annesinin boğazını kesen Başak bir plan yaptı. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında panik içinde, yan komşusu gazeteci Vedat Büyükyılmaz'ın kapısını çalan Başak, eve giren bir kişinin boğuşma sırasında annesini bıçakladığını, kendisini de yaraladığını söyledi. Eve jandarma ekipleri çağrıldı.

BOĞUŞMA UZUN SÜRMÜŞ
Prof. Dr. Olcay Aydıntuğ Tiryaki'nin, katile uzun süre direndiğini tespit eden jandarma ekipleri, evin üst katındaki yatak odasında başlayan boğuşmanın alt katta da devam ettiğini belirledi. Evde inceleme yapan jandarma ekipleri, yatak odasında bıçaklanan profesörün cesedini evin alt katında buldu. Cinayette kullanılan ekmek bıçağını da evde bulan ekipler, evin kapısında ve pencerelerinde parmak izi aradı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Kapı ve pencerelerde zorlama olmadığını tespit eden jandarma, Başak'ı cinayet zanlısı olarak gözaltına aldı. Başak'ın komşularına, "Ben ders çalışıyordum. Alt kattan sesler geldi. Aşağı inince, annemin bir kişi ile boğuştuğunu gördüm. Annemi kurtarmak istedim. Annemi bıçaklayan kişi beni de öldürmek istedi" dediği öğrenildi. Jandarmanın sorguladığı Başak Aydıntuğ'un boğazında ve elinde hafif yaralar tespit edildi. Aydıntuğ'un kendi boynundaki kesikleri anlatırken "Bir anda cinnet geçirdim. Et kesme bıçağıyla annemi kestim. Yaptığımdan pişman olduktan sonra intiharı denedim, başarılı olamadım" dediği öne sürüldü. Sorguda cinayeti itiraf eden Başak Aydıntuğ tutuklandı. Aydıntuğ'un, "Bana hakaret etti, dayanamadım öldürdüm" dediği de öğrenildi. Prof. Dr. Olcay Aydıntuğ Tiryaki için yarın (çarşamba) Ankara Üniversitesi'nde bir tören düzenlenecek, ardından toprağa verilecek.
Haberin fotoğrafları