kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tiyatroda kanser ilacı ile vurgun

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK HABER MERKEZİ
Devlet Tiyatroları'nda 50 bin YTL'lik reçeteden şüphelenen saymanlık memuru 20 kamu kuruluşunu kapsayan bir ilaç vurgununu ortaya çıkardı. Vurgunun sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı boyutu 750 bin YTL..
Ankara'da Devlet Tiyatroları merkez olmak üzere 20'ye yakın kamu kurumunu saran bir ilaç vurgunu ortaya çıkarıldı. Vurgun Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Saymanlık memuru Meryem Deveci'nin dikkati sayesinde belirlendi. 40-50 bin YTL'lik reçetelerde imza ve kaşelerin farklı olduğunu, doktorlara ait imza ve kaşelerin de birbirini tutmadığını fark eden Deveci, durumdan amirlerini haberdar etti. Saymanlık yetkilileri diğer reçeteleri de inceleyerek ilk etapta 25 reçetenin daha benzer şekilde olduğunu tespit etti. Toplamı 537 bin YTL tutan bu reçetelerin bedellerinin ödenmesinin durdurulması için Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne yazı yazıldı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin olayın Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişler tarafından soruşturulmasını istedi.

KANSER İLACI
SABAH'a bilgi veren Bilgin, "Meblağın bu kadar büyük olabileceğini tahmin etmiyordum" dedi. Şu anda ödemesi durdurulan kısmın 750 bin YTL'yi bulduğunu belirten Bilgin, kanser ilaçlarının çok pahalı olduğunu, iki üç tane ilacın sağlık karnesine yazılması halinde faturanın 40-50 bin YTL'yi bulduğunu hatırlattı. Ankara Atatürk Hastanesi doktorları ile Ulus semtinde bir eczanenin olaya karıştığı belirlendi. Eczanenin 20'ye yakın kamu kurumuyla anlaşması olduğu vurgulandı.