kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Adana'da demiryoluna sabotaj

Yeni Haber
Adana'da, demiryolunda makasla oynanması sonucu bir yük vagonu raydan çıktı. Adana Garı'nda 63661 numaralı trenin hazırlanması sırasında, henüz kimliği belirlenemeyen 3 kişi, 9. yoldaki 21 numaralı makası yarım bırakarak kaçtı.

Sefer hazırlığı için makinist manevra yaptığı sırada, Rayser firmasına ait boş yük vagonu yarım bırakılan makastan geçerek raydan çıktı. Bu sırada vagonun üzerinde bulunan tren teşkil memuru Abdullah Alkan'ın durumu farketmesi ve makiniste bildirmesi üzerine, tüm vagonlar raydan çıkıp devrilmeden tren durduruldu.

Tren durduktan sonra 3 kişinin makasın yanından ayrılarak tel örgülerden atlayıp Ziyapaşa mahallesine doğru kaçtığını gören Alkan, durumu TCDD güvenlik görevlilerine bildirdi. Görevliler tarafından yeniden raya oturtulan vagon, daha sonra kontrol edilmek üzere bakıma alındı.

Terörle mücadele şubesi müdürlüğü ekipleri, kaçan zanlılarla ilgili bölgede geniş çaplı araştırma başlatırken, teşkil memuru Alkan, makinist ve gar müdürünün ifadeleri alındı.

Olayın ardından gara gelen TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, tren teşkil memurunun dikkatli ve hızlı davranmasıyla olayın büyümeden önlendiğini vurguladı. Köprülü, son aylarda demiryollarına yönelik saldırıların arttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Birkaç kez daha benzer olaylarla karşılaştık. Ancak, zanlıları görmediğimiz için bu olayları iş kazası olarak değerlendirmiştik. Ama bu kez sabotajı gerçekleştiren kişileri, tren teşkil memurumuzla birlikte makinist ve hareket memuru da görmüş. Teşkil memurumuzun hızlı ve dikkatli davranmasıyla lokomotif ve vagonun zarar görmesi engellendi. Bu saldırı yolcu trenlerinin hareket ettiği bölümde gerçekleştirilseydi, yaralanmalar ve hatta can kaybı yaşanabilirdi.''

Köprülü, olayın ardından askeri araç ve mühimmatların sevkinin de yapıldığı garda güvenlik önlemlerini artıracaklarını ve rayların çevresine yeni duvar örüleceğini söyledi.

(AA)