kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

SBS'ye başvuruda yarın son gün

Yeni Haber
Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin girebileceği Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (DPY-B) başvurular yarın mesai saati bitiminde sona erecek.

DPY-B ile bu yıl ilk defa yapılacak olan SBS sınavları için son başvuru günü yarın. SBS ve DPY-B son başvuru tarih 21 Şubat 2008 olmasına karşın, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz hafta yaşanan kötü hava şartları nedeniyle, öğrencilerin mağdur olmaması için son başvuru tarihini 29 Şubat 2008'e çekmişti. SBS ve DPY-B sınavları ise 21-22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak.

BAŞVURULAR EMEKTRONİK ORTAMDA

DPY-B için başvurular Milli Eğitim Bakanlığının "www.meb.gov.tr" veya "http://oges.meb.gov.tr" adreslerinden yapılacak. Bu öğrencilerin başvuru bilgileri ve DPY-B ile ilgili belgeleri kontrol edildikten sonra okul müdürlüğü tarafından elektronik onaylama yapılacak.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren öğrencilerden ise sınav ücreti alınmayacak. Bu öğrencilerin başvuru işlemleri, okul müdürlüğü tarafından e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Sınavlara katılmak isteyen öğrencilerin velileri, öğrencinin T.C kimlik numarasıyla Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubelerinden birine 10 YTL sınav ücreti yatıracak. İki sınav için ayrı ayrı ücret yatırılmayacak. Öğrencinin, sınav ücretinin yatırıldığını gösterir dekontu saklaması gerekiyor.

Sınav ücretini yatırmak SBS'ye başvurmuş olmak için yeterli sayılacak. KKTC vatandaşı olan öğrenciler ile Türkiye'de öğrenim gören T.C vatandaşı olmayan öğrenciler, e-okul sisteminde kayıtlı olan geçici numaralarıyla bankaya sınav ücretini yatırabilecek. Yurt dışında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmayan okullarda eğitim gören 6. veya 7. sınıf öğrencileri ise http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan 2008 SBS-Yurt Dışı Başvuru Talep Formu'nu dolduracak.

Form, çıktısı alınıp imzalanarak ve ilgili makama onaylatılarak başvuru süresi içinde "MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek.

(ANKA)