kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
RTÜK’e telefon açan bazı vatandaşlar Ersoy’un infial yaratmak istediğini öne sürdü.

'Çözüm istemek suçsa beni asın'

Özlem AVCI / MAGAZİN
Bir TV kanalında "Oğlum olsa askere göndermezdim" diyen Ersoy, dün basın toplantısı düzenledi. Ünlü sanatçı, "Ölüm yerine çözüm diyorum Anne feryadı duymak, tabut görmek istemiyorum" ifadesini kullandı..
Kuzey Irak operasyonu hakkında bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada "halkı askerlikten soğuttuğu" iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Bülent Ersoy, basın toplantısı düzenledi ve "O gün ne söylemişsem arkasındayım ve aynı şeyleri söylüyorum" dedi.

SEZEN AKSU DESTEKLEDİ
Basın toplantısı öncesinde Sezen Aksu'nun kendisini arayarak, destek verdiğini söyleyen Ersoy, "25 aydın Sezen Aksu'yu arayarak beni desteklediğini söylemiş. Arkadaşım Aksu, 'Kimsenin söyleyemediğini sen söyledin yanındayız' dedi" diye konuştu. Konuşmalarının içeriğindeki ifadelerinin bir anne olamasa da hassas bir insan, bir sanatkâr ruhla söylediğini aktaran Ersoy şöyle konuştu: "Akan kanlar; -tamam- zamanı olduğu vakit hepimiz tek vücut oluruz, savaşılacaksa savaşırız. Biz asker bir milletiz. Atalarımız, ninelerimiz kurtuluş savaşında top ve tüfeği sırtında taşıdı. Tarihi kanlarıyla yazdılar."

'BUKALEMUN DEĞİLİM'
O günkü konuşmaların arkasında olduğunu ve aynı şeyleri söylediğini tekrar eden Ersoy, bukalemun gibi o gün farklı bugün farklı konuşmayacağını ifade etti. Çözüm istemenin suç ise kendisini hemen asmalarını isteyen Ersoy, aksi halde taltif ve onore edilmesini istedi. "Ben 'çocuklarınızı aman askere göndermeyin!' der miyim? Haddimi bilirim" diyen Ersoy "Ölüm yerine çözüm diyorum. Annelerin feryadını duymak istemiyorum, tabutları görmek istemiyorum. Dış mihraklar bu işleri yapay olarak başımıza sarıyor" ifadesini kullandı.