kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beşiktaş'ta 7 araç kundaklandı

Yeni Haber
Beşiktaş'ta, park halindeki 7 otomobil kundaklandı. Vişnezade mahallesindeki Şehit Mehmet sokakta park halinde bulunan 7 otomobil, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişilerce benzin dökülerek ateşe verildi.

Çevredeki vatandaşların durumu farketmeleri üzerine, ellerindeki benzin bidonu ile meşaleyi 8. aracın yanında bırakan kişiler, olay yerinden kaçtı.

Otomobillerdeki yangın, Şişli ve Beşiktaş itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, otomobillerde büyük çapta maddi hasara yol açan kundaklamaya karışanları yakalamak amacıyla çalışma başlattı.

İZMİR'DE 5 ARAÇTA YANGIN ÇIKTI

İzmir'in Buca ve Konak ilçelerinde toplam 5 araçta yangın çıktı. Bir kısmı kundaklama sonucu bir kısmı ise bilinmeyen sebeple çıkan yangınlar, itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

İlk araç yangını olayı saat 23.30 sularında Hatay semti 340 sokak girişinde yaşandı. Burada park halinde bulunan 35 MAU 51 plakalı kamyonette yangın çıktı. Kamyonetin manavlık yapan Habib Bombay'a ait olduğu belirlendi. İtfaiyenin müdahalesi sonucunda çevreye sıçramadan söndürülen yangının neden çıktığı kesinlik kazanmadı.

Bu olaydan iki saat sonra ise Buca Akıncılar Sanayi Sitesi 650/5 sokak içinde tamir için bırakılan 35 TED plakalı bir minibüs, kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı. İtfaiyenin müdahalesi sonucu kısa sürede söndürülen yangının aynı yerde yine tamir için bırakılan 35 VZ 766 plakalı minibüse sıçraması da engellenmiş oldu.

Minibüsteki yangının kimliği belirsiz 3 kişi tarafından gazete kağıtları yakılarak çıkarıldığı belirlendi. Yaklaşık yarım saat sonra ise sanayi sitesi içindeki bir arka sokak olan 650/2 sokaktaki hurda araçlar da kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verilerek yakıldı. 2'si çekicinin üzerinde diğeri ise yan tarafta bulunan plakasız araçlardaki yangınların da aynı kişiler tarafından çıkarıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Polis ekipleri zanlıları yakalamak için çevrede çalışma başlattı.

UŞAK'TA OTOMOBİL KUNDAKLANDI

Uşak'ta bir otomobil, üzerine benzin dökülerek yakıldı. Şehit Veli Uludağ Sokak'ta park halinde bulunan 64 AN 147 plakalı otomobil, kimliği belirlenemeyen 4 kişi tarafından üzerine benzin dökülerek ateşe verildi. Zanlılar, olay yerinden plakası alınamayan otomobille kaçarken, itfaiye ekipleri, otomobildeki yangına müdahale ederek söndürdü.

Emniyet yetkilileri kundaklamanın, otomobilin sahibi Veli Görgülü'nün, kız kaçırma olayı nedeniyle arasında husumet bulunan kişiler tarafından yapılmış olabileceği olasılığı üzerinde durduklarını söylediler. Yangın sonucu otomobilde maddi hasar meydana geldi.

(AJANSLAR)