kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Sirkecioğlu kapasitesi genişleyen fuarlarda müşterilere daha bol ürün sunma şansı yakaladıklarını söyledi.

'Denizciliğimize en büyük katkıyı fuarlar sağlıyor'

Recai KÖMÜR
Türkiye'de denizciliğin hızla geliştiğini savunan Viking Marin temsilcisi Sirkecioğlu, fuarların buna etkisine dikkat çekti..
Türkiye'nin yat imal sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan ve Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde faaliyet gösteren Viking Marin'in temsilcisi Ali Sirkecioğlu, denizcilik sektörüyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünya Ticaret Merkezi'ndeki Boatshow 2008 fuarında yer aldıklarını belirten Sirkecioğlu, fuarların gelişmekte olan denizciliğe katkısının büyük olduğunu söyledi. Sirkecioğlu, "Yurtiçi ve yurtdışında birçok fuarlara katılıyoruz. Bu yıl yapılan en büyük fuar Boatshow 2008. Şimdiye kadar yalnızca 3 salonda gerçekleştirilen fuar, bu yıl 8 ayrı salonda katılımcıları ağırladı. Biz de müşterilerimize yeni ürünlerimizi sunma fırsatı bulduk" dedi. Türkiye'de denizciliğin geçmiş 40 yıla oranla hızla geliştiğini vurgulayan Ali Sirkecioğlu, sektörün önündeki en büyük sorunun bürokratik engeller olduğunu söyledi.

VERGİLER ENGEL
Firma olarak yüzde 95 oranında yurtdışı ile çalıştıklarını kaydeden Sirkecioğlu, Türkiye'de dünyanın hiçbir yerinde olmayan motorlu taşıt vergisi uygulamasının denizciliğin gelişmesini engellediğini dile getirdi. Tekne fiyatının yüzde 35'ine yakın rakamların vergi olarak devlete ödenmesi yüzünden tekne sahiplerinin yabancı ülke bayrağı taşıdığını kaydeden Sirkecioğlu, "Denizciliği ve Deniz Turizmini Geliştirme Derneği olarak yurtdışındaki uygulamaları Ankara'ya anlatmaya çalışıyoruz Ancak üç yıldır sonuç alamadık" dedi.
Haberin fotoğrafları