kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sırbistan, Viyana'daki büyükelçisini geri çekiyor

AA
Yeni Haber
Sırbistan yönetiminin, Kosova'nın bağımsızlığını tanıdığı için Avusturya'daki büyükelçisi Dragen Velikic'i geri çekeceği bildirildi.

Diplomatik kaynaklar, Sırbistan büyükelçisi Dragen Velikic'in yarın Avusturya dışişleri bakanlığına, "Kosova'nın bağımsızlığını protesto eden bir nota verdikten sonra, 48 saat içinde Belgrad'a dönmek üzere talimat aldığını" belirttiler.

Sırbistan yönetimi, büyükelçi Velikic'i geri çekmesine rağmen Avusturya ile diplomatik ilişkilerini sürdüreceğini bildirdi.

Avusturya bakanlar kurulu geçtiğimiz hafta Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasını kararlaştırmış ve bakanlar kurulunun bu kararı dün akşam saatlerinde cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından onaylanmıştı.

Cumhurbaşkanı Fischer onayın ardından dışişleri bakanı Ursula Plassnik'i, "diplomatik işlemleri başlatmak ve tanımaya ilişkin resmi yazıyı Priştine yönetimine ulaştırmakla" görevlendirmişti.

Avusturya dışişleri bakanlığı sözcüsü Peter Launsky, Plassnik'in resmi yazıyı bugün imzalayarak Kosova yönetimine iletilmek üzere Avusturya'nın Priştine'deki irtibat bürosuna gönderdiğini söyledi.

Bu arada, Avusturya'da yaşayan Sırplar da "Kosova'nın tanınma kararını protesto etmek üzere" bugün akşam saatlerinde kent merkezindeki Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde toplanmaya başladılar.

Polisin, olası bir taşkınlığı önlemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı sarayı, başbakanlık ve dışişleri bakanlığı çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.