kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ersoy'un sözlerine RTÜK cezası

Yeni Haber
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sanatçı Bülent Ersoy'un, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kuzey Irak'taki terör örgütü unsurlarına yönelik devam eden kara harekatı ile ilgili sözleri nedeniyle jüri üyeliği yaptığı Star TV'de yayınlanan Popstar Alaturka Programına uyarı cezası verilmesini kararlaştırdı.

Alınan bilgiye göre, Üst Kurul'un bugünkü toplantısında Ersoy'un sözleri de ele alındı.

Toplantıda, Ersoy'un sözleri, 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 4. maddesinin girişindeki, ''radyo televizyon ve veri yayınları hukukun üstünlüğüne, Anayasa'nın genel ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere, milli güvenliğe ve genel ahlaka uygun olarak kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde yapılır'' ilkesine aykırı bulunarak ''Popstar Alaturka'' programına uyarı cezası verilmesi kararlaştırıldı.

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET GELDİ


Bu arada, Bülent Ersoy'un ''Popstar Alaturka'' programındaki sözlerinin ardından RTÜK'ün ''444 1 178'' numaralı İletişim Merkezine izleyicilerden çok sayıda başvuru oldu.

Üst Kurul'un İletişim Merkezine ulaşan toplam 2 bin 814 başvurudan 1240'ının Ersoy'un sözlerinin yer aldığı programa ilişkin olduğu, bunlardan 88'inin ise Ersoy'a destek veren izleyicilerden geldiği belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından da Bülent Ersoy'un sözlerinin ''Halkı Askerlikten Soğutma'' suçu kapsamına girip girmediğinin araştırılması için soruşturma başlatılmıştı.

AA