kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İşte o temel... Altınlardan kurtulduğu için sevindiğini söyleyen Karabel "Keşke anında haber verseydim" dedi.

Temelden çıkan define jandarmada

Fatih ŞENDİL İZMİR / SABAH
Torbalı'da eski evin yıkımı sırasında saçılan altınları ev sahibi ve işçiler topladı. Haber çabuk yayıldı, jandarma olaya el koydu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Temelden çıkan define jandarmada
İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Demirci köyünde eski Türk filmlerini aratmayacak bir komedi olayı yaşandı. Yıllarca yoksulluk ve fakirlik içinde yaşayan Yaşar Çakıroğlu, 9 ay önce öldü. Yaşlı adamdan geriye kalan eski evi ise emekli olduktan sonra köye yerleşen damadı Şakir Karabel, 6 bin 500 YTL'ye satın aldı. Eski evin 300 metrekarelik arsasını kendi evine bahçe yapmaya karar veren Karabel, geçtiğimiz cumartesi bir kepçe kiralayarak evi yıktırıp molozlarını taşıtmaya başladı. Ancak işin sonuna doğru, kepçenin toprağa saçtığı altınları görünce şaşkına döndü. Karabel de işçilerle birlikte altınları topladı. Ancak evin temelinden altın çıktığı haberi kısa sürede tüm köye yayıldı. Karabel de altın çıktığını saklamadı.

2. MAHMUT DÖNEMİ ALTINLARI
İhbar üzerine altınların bulunmasından 24 saat sonra köye gelen Torbalı Jandarma ekipleri 73 altını evin yeni sahibi Şakir Karabel ve diğer işçilerden tek tek topladı. Arsa sahibi Karabel ve işçiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yapılan araştırma sonucunda, 2.5 ile 7 gram arasında saf altın olan sikkelerin, 17. yüzyıl sonlarına doğru 2. Mahmut dönemine ait ve ekonomik değerinin de 150-160 bin YTL olduğunun tahmin edildiği belirtildi.