kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Arama çalışmaları yeniden başladı

Yeni Haber
Davutpaşa'daki patlama sonrası çöken binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı. Projektörlerle aydınlatılan binadaki itfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sırasında polisin güvenlik önlemleri de sürdü.

20 den fazla insanın ölümü 116 kişinin yaralanması ile sonuçlanan patlamada kaybolduğu belirtilen kişileri arama kurtarma çalışmalarına gece 00.00 da son verilmişti. Çalışmalar sabah saatlerinde yeniden başladı. Sivil savunma ekiplerinin katılmadığı çalışmaları itfaiye ekipleri enkazı projektörlerle aydınlatarak sürdürdü. Sabah saatlerinde başlayan çalışmalarda da henüz bir sonuç alınamadı.

Bu arada olayla ilgili resmi açıklamalarda 20 kişinin öldüğünün tespit edildiği belirtildi. Hayatını kaybedenler arasında yer alan ve kimlikleri tesbit edilen isimler şöyle; Selçuk Başar, Hüseyin Taylanoğlu, Hasan Akhun, Halit Alkan, Kazım Nişli, Zübeyr Bal, Yaşar Kara, Kadir Cesur, Orhan Saday, Ömer Ural, Azerbaycan uyruklu Davraz Mamadov,17 yaşındaki Heybetullah Güleçı ve Lezgi Şimşek. Bunların dışında Semra Bakkal Günalan'ın da kayıp olduğu ifade edildi.

Yaralanan 116 kişiden hastanelerde tedavisi sürenlerin sayısının 30 olduğu, bunlardan da 6'sının durumunun ağır olduğu bildirildi.

CİHAN