kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Protestanlara 19 saldırı

Zülfikar Ali AYDIN / SABAH
2007 Türkiye'de Protestan Hıristiyanlar'a yönelik saldırıların tırmandığı yıl oldu. Protestan Kiliseler Birliği hükümetin dikkatini çekmek için rapor yayımladı..
Daha önce insan hakları kuruluşlarının hazırladığı aylık ve yıllık insan hakları ihlalleri raporları uygulamasını Türkiye'de yaşayan Protestan Hıristiyanlar da başlattı. Malatya'da Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin boğazları kesilerek öldürülmesi ve artan fiili saldırılar nedeniyle, Türkiye Protestan Kiliseler Birliği ilk kez yaşananlara hükümetin dikkatini çekmek için bir rapor hazırladı. Cemaatlerine yönelik toplam 19 saldırıyı rapor ettiklerini söyleyen Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Basın Danışmanı İsa Karataş, 2007 için "En karanlık yıldı" dedi. Rapora göre Türkiye Protestan cemaati misyonerlik faaliyetleri nedeniyle fişleniyor, etkinliklerine izin verilmiyor. Cemaate yönelik saldırıların bazıları kamera kayıtları ile tespit edilmesine rağmen zanlılar yakalanamıyor ve olay karanlıkta kalıyor.

'BİRÇOK KİŞİ KORKTU'
Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Danışmanı İsa Karataş, bir çok cemaat mensubunun korktuğu için isminin rapora yazılmasını istemediğini belirterek, "Hükümet ve devlet kuruluşları bu linç kampanyalarının karşısında aktif tutum almalıdır. Medya hoşgörüsüzlüğe ve ayrımcılığa neden olan yayınlardan kaçınmalı. Farklı dinlere mensup kişilerin vatandaş olarak eşit haklara sahip olduğu fikri aktif olarak işlenmelidir" dedi.
Haberin fotoğrafları