kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Sarı Kız ve Ay Işığı

Danıştay saldırısının, Ergenekon'un işi olduğu açıkça ortaya çıktı. 17 Mayıs 2006'ya geri dönüp, o tarihteki gazete manşetlerine bir bakalım:
18 Mayıs 2006
Milliyet: "Laikliğe kurşun"
Hürriyet: "Kaşıya kaşıya-Türban, her fırsatta toplumun gündemine sokuldu. Danıştay, türbanla ilgili aldığı bir karardan sonra hedef gösterildi. Ve Türkiye'yi sarsan alçakça saldırıya davetiye çıkarıldı."
Sabah: "Hedef manşetten, kurşun avukattan"
Radikal: "Türban kararı veren Danıştay'a silahlı baskın."
Cumhuriyet: "Bu kez de aynı el" "Vakit hedef göstermişti"
Daha sonra, emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in, Danıştay'a saldıran Alparslan Arslan'la irtibatlı olabileceği gündeme geldi:
23-24 Mayıs 2006:
Radikal: "Danıştay'a saldırıda ibre Susurluk'a döndü"
SABAH: "Susurluk izi"
Vatan: "Kod adı: Sarı Kız"
Vatan gazetesinin manşeti fevkalade ilginçti. "Sarı Kız"ın esrarını biz, bir yıl sonra (2007), Nokta dergisinin yayımladığı eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in anılarıyla ancak çözdük. 2003, 2004'te dönemin komuta heyetinin (Org. Aytaç Yalman, Org. İbrahim Fırtına, Org. Şener Eruygur, Ora. Özden Örnek) "Sarı Kız" kod adını taşıyan bir darbe hazırlığı içinde olduğunu öğrendik.
24 Mayıs 2006 tarihli Vatan'daki haberin muhtevası şöyleydi:
"Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarını yapan çetenin bu karanlık operasyonlarına 'Sarı Kız' adını taktığı belirtiliyor. Çete 'Sarı Kız' operasyonlarıyla istikrarsızlığı amaçlıyor. Derin komplonun hedefi, krizi derinleştirip, AKP'yi erken seçime zorlamak ve Çankaya'ya kendi seçtikleri ismi yollamak."
Görüldüğü gibi, Danıştay saldırısında medya, irtica ile derin devlet arasında gitti geldi. Muzaffer Tekin serbest bırakılınca, "irtica" ön plana çıktı. Bugün ise artık, arka planda Ergenekon örgütünün olduğu belirtiliyor. Ama, iş, Ergenekon'la sınırlı kalmamalı. "Sarı Kız" veya "Ay Işığı" kod adını taşıyan darbe hazırlıklarını Nokta dergisi açığa çıkarmıştı. O bağlantıları da kurmak gerekiyor.
Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, basın toplantısında, " TSK, suç örgütü değil " dedi. Çok haklı. Ama, bazı askerler geçmişte darbe işine karıştılar. Bu yüzden buzdağının altına iyi bakmak lazım.