kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

THY uçağı büyük tehlike atlattı

Yeni Haber
İsrail'in Tel Aviv kenti yakınındaki Ben Gurion Havaalanı'nda kule hatası, THY uçağı ile İsrail'in İsrair Havayollarına ait bir uçağa zor anlar yaşattı.

Kontrol kulesi, sabah saatlerinde THY uçağı ile İsrair uçağına aynı anda iniş izni verdi. Pilotların durumu anında fark etmesi, herhangi bir sorunun çıkmasını engelledi. Kule, hatasını derhal düzeltti ve uçaklar güvenli bir şekilde iniş yaptı.

THY'nin TK-1184 sefer sayılı uçağının yüzden fazla yolcu taşıdığı, İsrair uçağında ise 4 kişilik mürettebat bulunduğu belirtildi.

İsrair Havayolları yetkilisi İsrael Ben-Hain, bir internet sitesine yaptığı açıklamada, uçaklarının eğitim uçuşunda olduğunu belirtti.

Ben-Hain'e göre kontrol kulesi uçağın pilotuna sağa dönmesi talimatını verdi. Pilot ise sağında Türk uçağını fark edince sola döndü. Havaaalanı idaresinin, olayın soruşturulması için bir komisyon oluşturduğu belirtildi.

Ben Gurion'daki kontrol kulesinin son iki yılda benzer hatalar yaptığı ifade ediliyor. İberya Havayollarına ait bir uçak ile İsrail'in El-Al Havayolları uçağı da geçen yıl benzeri bir tehlike yaşamıştı.

(AA)