kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Vatandaşını tehdit olarak gören devlet ilerleyemez'

ANKARA
Erdoğan "Ulusa Sesleniş"te Ergenekon soruşturmasıyla TSK arasında bağ kurulması ve türban tartışmalarına yanıt verdi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan 'Ulusa Sesleniş' konuşmasında türban tartışmaları ve Ergenekon çetesi soruşturmasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, "TSK bir suç örgütü değil, hata yapan varsa yargı önünde cezasını çeker" sözlerine destek veren Erdoğan "Kurumlarımızın yıpratılmasına ve kirletilmesine hiçbir şekilde izin veremeyiz" dedi. Erdoğan, türban konusunda da "Vatandaşlarını tehdit olarak gören bir devlet ilerleyemez" değerlendirmesi yaptı. Erdoğan'ın bu iki gündem konusuyla ilgili sözleri şöyle:

ERGENEKON VE TSK
"Milletimizin huzur ve refahını, can ve mal emniyetini tehdit eden organize suç örgütleriyle, hukuk dışı yapılanmalarla, menfaat şebekeleriyle, çetelerle mücadelemiz büyük önem taşıyor. Kurumlarımız artan bir kararlılıkla, işbirliği içinde bu karanlık odakların üzerine gidiyor. Bu oluşumların varlığı, modern, çağdaş Türkiye'ye ve onun kurumlarına en büyük haksızlıktır, en büyük kötülüktür. Kurumlarımızın yıpratılmasına ve kirletilmesine hiç bir şekilde izin veremeyiz, vermemeliyiz. Bu mücadelede bütün kurumlarımızın; yargısı, polisi ve askeriyle; medyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla üzerine düşeni yaptığına inanıyor, kurumlarımızın güven ve itibar kazanmasından memnuniyet duyuyorum."

TÜRBAN DÜĞÜMÜ
"Yıllarca tabu olarak görüldüğü için konuşulmamış meseleler var. Bunları aklıselimle aşmak, toplumsal zeminde en geniş mutabakatı sağlayarak bu düğümleri çözmek mümkün. Demokrasi ve hukuk düzenimiz içinde her problemin bir çözümü var, yeter ki bu çözümü önyargısız bir biçimde arayalım. Türkiye bir vehimler ve korkular ülkesi olmasın, bir özgürlükler ve idealler ülkesi olsun istiyoruz. Bütün insanlarımız anayasal meşruiyet sınırları içinde fikirlerini ifade etsin, eğitim-öğretime, ekonomik ve sosyal hayata katılsın. Kendi vatandaşlarını tehdit olarak gören bir devlet ilerleyemez."