kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Enkazdan bir ceset daha çıkarıldı

Yeni Haber
Zeytinburnu'nda 5 katlı bir binada meydana gelen ve 20 kişinin ölümü, 116 kişinin de yaralanmasına sebep olan patlamanın ardından, itfaiye ve polis ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor...
İLİŞKİLİ HABERLER
Enkazdan bir ceset daha çıkarıldı
Davutpaşa Çifte Havuzlar Caddesi'nde bulunan ve dünkü patlamanın ardından en üst katı çöken, 3. katı da büyük çapta hasar gören binanın enkazı altında 25-30 yaşlarında bir erkek cesedine ulaştı. Bununla birlikte ölü sayısı 21'e çıkmış oldu.

Enkaz altında iki kişinin daha cesedi olabileceği bildirildi.


İTÜ HEYETİ OLAY YERİNDE

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) bir heyet de, incelemelerde bulunmak amacıyla bölgeye geldi. Halen olay yerinde incelemeleri süren heyetin, patlamada hasar gören çevredeki binaların oturulabilir durumda olup olmadığı konusunda inceleme yaptığı öğrenildi.

Ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de, patlamanın nedenini tespit etmek için bölgede araştırmalarına devam ediyor. Polisin çalışmalarına özel eğitimli köpeklerin de katıldığı görüldü.

Çalışmalar kapsamında, olay yerinde, patlayıcı etkisi bulunan başka bir maytap ya da benzeri madde bulunup bulunmadığının da araştırıldığı kaydedildi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da olay yerine gelerek görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BÖLGEDEKİ TEHLİKELİ İŞ YERLERİ

Öte yandan, olay bölgesinde oturan çevre sakinleri, patlamanın maytap imalatı yapılan atölyede olduğunu, bölgede buna benzer birçok maytap atölyesi ile sanayi tüpü dolumu yapılan iş yerleri bulunduğunu ileri sürdüler.

Vatandaşlar, özellikle sanayi tüpü dolumu yapan iş yerlerinden zaman zaman gaz kokusu geldiğini fark ederek, kendi iş yerlerinden uzaklaştıklarını iddia ederek, hayatları için risk oluşturan bu iş yerlerinden şikâyetçi olmalarına rağmen yetkililerin önlem almadığını öne sürdüler.