kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'un göbeğinde Çin mahallesi

İstanbul Davutpaşa'da, 3 katlı iş merkezinde önce kaçak kot atölyesi, ardından da kaçak maytap atölyesinde patlama oldu. 20 ölü, 117 yaralı var

Enkazın altından çıkan gerçek ise çok ürkütücü: İşçilerin sigortasız çalıştırıldığı pek çok kaçak işyeri var. Ve hepsi de patlamaya hazır birer bomba
İstanbul Davutpaşa'daki 5 katlı iş merkezinin dördüncü katında, kaçak çalışan kot yıkama atölyesinde meydana gelen kazan patlaması sonucu yangın çıktı. Alevler, bir anda çatıyı sardı. Çevredeki vatandaşlar kat otoparkına ve camlara çıkarak olan biteni izlemeye başladı. Ancak tam bu arada binanın en üst katında bulunan ve 2 yıldır plastik atölyesi adı altında yine kaçak olarak havai fişek ve maytap üreten işyerinin atölyesinde, ikinci bir patlama meydana geldi.

YANGINI İZLERKEN CAN VERDİLER
Patlamanın etkisiyle 3 katı çöken iş merkezinde 20 kişi öldü, 117 kişi yaralandı. Ölenlerden 8'i yangını izlerken ikinci patlamayla can verdi... Patlamayla binada bulunan iş makineleri de sokağa fırladı. Beton ve cam parçaları havada uçuştu, büyük bir toz bulutu oluştu.

KÖPEKLER ENKAZDA CANLI ARADI
Onlarca kişi enkazın altında kaldı. Birçok kişi enkazdan kendi imkânlarıyla kurtulurken, sıkışanların imdadına özel eğitimli köpeklerle gelen kurtarma ekipleri yetişti. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Güler, "Büyük patlama olmuş. Binanın açık olduğu yerde vatandaşlar yangına bakarken, ikinci patlama meydana gelmiş ve burada 8 yaşamını yitirmiş. Atöyle kaçak, ruhsatı yok" dedi.

ATÖLYE KAÇAK RUHSATI YOK
Başkan Topbaş ise imalathane ve depolama için yapılmış bir ruhsat başvuru bulunmadığını belirterek, "Böyle bir imalathane veya depolamayı kendilerinin bilmesinin mümkün olmadığını" söyledi. Topbaş, "İlçe belediyesinden ruhsat alması lazım müracaat yok" dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise atölyenin ruhsatsız olduğunu bunu Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdiklerini belirterek, "Kot atölyesinin ruhsatlandırmasını İBB yapıyor" dedi.

ÖLEN 13 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Ölen 20 kişi arasından kimliği belirlenen 14 kişi şunlar: Selçuk Başar, Hüseyin Taylanoğlu, Ezgi Şimşek, Hasan Akhun, Halit Altan, Kazım Nişli, Zübeyir Bal, Yaşar Kaya, Kadir Cesur, Orhan Saday, Ömer Vural, Azerbaycan uyruklu Davruz Mamadov, Heybetullah Güleç (17). Kayıp Semra Günalan'ın ise kimliği belirlenemeyen ölüler arasında olabileceği belirtilirken enkazdaki arama çalışmaları akşam 11.00'da bitirildi.
Haberin fotoğrafları