kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dağlıca davasına yayın yasağı

Yeni Haber
Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde 21 Ekim 2007 gecesi terör örgütünün askeri birliğe saldırısının ardından kaçırılan ve serbest bırakıldıktan sonra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanan 8 askerin yargılanmasına başlandı.

Janarma Genel Komutanlığı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi, Dağlıca Karakolu'na yapılan baskın sonrası kaçırılan ve daha sonra yargılanmaya başlanan 8 askerin yargılandığı davaya 'yayın yasağı' konulmasına karar verdi.

Bugün başlayan ilk duruşmada yayın yasağı konulmasına ilişkin verilen kararda şöyle denildi:

"Suç ve suçluyu alenen övme, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna yardım etmek, yurtdışına firar, zincirleme olarak basın ve yayın yolu ile bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak, basın ve yayın yolu ile halkı askerlik hizmetinden soğutacak beyanlarda, telkinlerde bulunmak propaganda yapmak suçlarından sanıklar Piyade er Ramazan Yüce, Piyade uzman çavuş Halis Çağan, Piyade er Fuat Başoda, Piyade er İlhami demir, Piyade er İrfan Beyaz, piyade er Özhan Şabanoğlu, Piyade er Fatih Atakul ve piyade uzman çavuş Mehmet Şengül hakkında Askeri Mahkememizce görülen dava ile ilgili olarak; davanın açık görülen celseleri ile ilgili olarak C.M.K. nun 187/3. maddesi uyarınca Milli Güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği, devlet sırrının açıklanmasının önlenmesi amacıyla ayrıca sanıklar ve ailelerinin saygınlık onur ve haklarına dokunacak nitelikte olumsuz haberlerin ve yorumların engellenmesi amacıyla duruşma içeriği ile sınırlı olarak yazılı ve görsel basında yayın yasağı konulmasına karar verilmiştir."

AJANSLAR