kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uyuşturucuya ''Körebe'' operasyonu

Yeni Haber
Ankara Polisi, uyuşturucu satıcılarına karşı düzenlendiği "Körebe" isimli operasyonla bir şebekeyi çökertti. Operasyon kapsamında 14 kişi gözaltına alınırken, 7 kilo 639 gram hint keneviri, 168 Ecstasy, 3 adet de taş kokain ele geçirildi.

Narkotik Büro ekipleri tarafından gelen bir ihbar üzerine Ankara genelinde başlatılan operasyonda esrar maddesi yapımında kullanılan hind keneviri, ecstacy hap, kokain maddesi temin eden ve pazarlayan Altan B, Ömer V, Mehmet Ö., Fatih Ö, Harun A., Bülent F., Fatih K., Sercan K., Çağlar M., Ahmet Ç., Adem K., Sefer D., Coşkun G. ve Serkan yakalandı.

Şahısların ev ve arabalarında yapılan aramalarda satışa hazır hale getirilmiş 7 kilo 639 gram hint keneviri, 168 adet ecstay hap, 3 adet taş kokain maddesi ve uyuşturucu madde ticaretinden ele edilen 1.660 YTL para ele geçirildi. Şüpheliler Altan B., Ömer V., Fatih Ö., Harun A., Bülent A., Fatih K., Çoşkun G. ve Serkan K. isimli şahıslar tutuklanırken, uyuşturcu kullandığı tespit edilen Ayşegül, Ö., Zeytun Ö., Müslim D., Murat E., Sertan B., Vefa K., İlhan O, Orhan K., Ayhan K., Ahmet Ç., İlhami Ç., Ali A., Erol P., Yasin H., Recep E., Volkan Ö., Oktay Y., Ramazan G., Ersin K., Ali T., Muhammet M. ve Mustafa B. hakkında yasal işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Sercan K., Çağlar M. Ahmet Ç., Adem K. ve Haldun K. hakkında ise "Uyuşturcu ticareti yapmak, Esrar maddesi yapımında kullanılan hind keneviri, ecstacy hap, kokain maddesi temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak" suçlarından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, yakalanan uyuşturucu-uyarıcı maddelerin piyasaya sürülmesi halinde yaklaşık 5 bin kişinin zehirlenebileceğini ifade ettiler.

(ANKA)