kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuzey Irak sınırını F-16'lar da geçiyor

Mürsel ACAY SABAH
Sınır ötesinde önceki gün PKK'ya yönelik nokta operasyonunun ardından dün de Diyarbakır'dan havalanan F-16 savaş uçakları Kuzey Irak'a geçti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kuzey Irak sınırını F-16'lar da geçiyor
Kuzey Irak'ta önceki gün ilk sınır ötesi operasyon yapılırken, 60 kişilik terörist grubunun vurulduğu açıklandı. Dün sabah da yaklaşık 3 saat arayla Diyarbakır'dan havalanan F-16 savaş uçakları, Kuzey Irak'a geçti. Uçakların hedefinin Hakurk kampı ve çevresindeki Hakurk Dağları olduğu bildirildi. Diyarbakır 2'nci Taktik Hava Üssü'nden dün sabah kalkan savaş uçaklarının istikameti sınır ötesiydi. Sabah saat 07.00 itibariyle iki uçak peş peşe kalktı ve sınıra doğru yöneldi. Saat 09.40'da ise yine iki uçak art arda kalkış yaparak sınıra doğru uçtu. Hakurk kampı ve çevresindeki Hakurk Dağları'nın, uçakların hedefleri arasında olduğu belirtildi.

BORDO BERELİLER HAZIR
İki ayrı gruptan oluşan bordo berelilerin ise Kuzey Irak'ta belirlenen tampon bölgede yine nokta operasyon için bekletildiği belirtiliyor. Nokta operasyon için Sikorsky helikopterler de hazır bekliyor. Bordo berelilerin Süper Kobra ve Kobra helikopterleri ile F-16'ların yaptığı hava operasyonu sonrası belirlenen bölgelere bırakılacağı ve son noktayı koyacakları ifade ediliyor. Sınır ötesi operasyonun bir süre bu şekilde yapılacağı gelen haberler arasında. Öte yandan Hakkâri'den yapılan top atışları, Irak topraklarındaki Dola Mir ve Dola Merge dağlık kesimine yönelik olarak dün erken saatlerde de aralıklarla devam etti. Sınır peşmerge komutanı Cabbar Yaver, Türk savaş uçaklarının önceki gün ve dün Irak hava sahasında uçuşlar yaptığını ifade etti.

İKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada Siirt'in Eruh ilçesinde düzenlenen operasyonda, 2 terörist ölü ele geçirildi. Yetkililer, teröristlerin daha önce Şırnak'ın Gabar Dağı'nda eylem yapan grubun üst düzey sorumluları olduğunu söylediler.