kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teziç:"Eşle ilgili hiçbir evrak Köşke gitmedi"

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, rektör atamaları sırasında YÖK'ten gelen üç kişilik listedeki isimlerden biri için "eşi kara çarşaflıdır" notunun düşüldüğü açıklaması üzerine YÖK Başkanı Teziç, hiçbir rektör adayının eşiyle ilgili evrakın Çankaya Köşkü'ne gitmediğini söyledi.

YÖK'ten gelen yazılı açıklamanın ardından, basın toplantısı düzenleyen Teziç, "25 Eylül tarihinde kendisiyle görüşmeye gittiğimde, bu olaydan söz etti. Bizden böyle bir evrak gelemeyeceğine göre, güldüm, karşılıklı gülüştük. Nereden geldiğini de sormadım" dedi.

Teziç, basında yer alan haberlerin esasa dayanmadığı belirterek şunları söyledi:

"Eğer bize gelen adayların akedemik öz geçmişleri dışında ek bir husus varsa isteyen dile getirebilir. Ama bilgiler resmi evraklara dayandırılmalıdır. Bugüne kadar YÖK'ten ek bir bilgi Çankaya Köşküne gitmemiştir. YÖK rektör adaylarının eşleriyle ilgili bilgi istemez. Bu salonda hiçbir rektör adayının eşiyle ilgili bir bilgi ihtiyacı doğmadı. Bunu da sormadık."

Teziç, "Bilginin nereden geldiğini neden sormadınız" sorusunu da, "Benim aklıma cumhurbaşkanına bu bilgiyi nereden aldınız sorusunu sormak gelmedi. Orası üst makam. YÖK'ten geldiğini ima etmedi, sormak benim devlet terbiyeme yakışmaz. Kendisi de böyle bir bilginin YÖK'ten geldiğini söylemedi. Bunun için sormadım. Bunların sorulmasını isabetli bulmam. Dosyaya sonradan nasıl müdahale edilmiş bilmiyorum." diye yanıtladı. Teziç, "Daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı" sorusunu yanıtlarken de, "Çankaya Köşkü'ndeki hiçbir işlemde böyle bir şeyle karşılaşmadım" dedi.

Teziç, rektör adaylarının isimlerinin belirlendiği toplantılarda üniversitelerden gelen sıralamalara uyulmasını ifade ettiğini, ancak üyelerin vicdanlarının sesine göre hareket ettiklerini söyledi. O listeye uyulmasını isteyerek baskı oluşturmayı da doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

(ANKA)