kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karayollarının ölüm noktaları iyileştirilecek

AA
Ulaştırma Bakanlığı karayollarında 70 ölüm noktası belirledi. Bu noktaların eksiklikleri 2008'de giderilecek..
Ulaştırma Bakanlığı, karayolları altyapısındaki 70 ölüm noktasını belirledi. Trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen Bakanlık, karayolu altyapısındaki 70 kara noktadaki eksiklikleri gelecek yıl gidermeyi planlıyor. 2008 yılında giderilmesi planlanan kara noktaların Bartın, Adana, Mersin, Konya ve Bolu'da yoğunlaştığı belirlendi. Kaza potansiyeli yüksek yerlerden bazıları şunlar:

* Kocaeli-Yalova yolu Kullar köprülü kavşağına radarlı ikaz sistemi kurulması.

* İzmit Kuruçeşme mevkisi, Muğla 43. kilometre, Konya Beyşehir- Toplukonut kavşağı, Konya Akören-Çevre yolu Çumra ayrımı ve Akören-çevreyolu Konya ayrımı, Bolu'da Çaydurt otoyol giriş kavşağı, Kartalkaya, Organize Sanayi ve Vakıf Geçitveren köyü kavşakları. Mersin Mut-Silifke yolu ve Keloğlu kavşakları. Adana grup köy yollarının 52. kilometresindeki ayrım kavşağı, Hatay Bekbele- Denizciler Belediyesi ayrım kavşağı, Gaziantep Yavuzeli ilçe giriş ve Araban ilçe giriş kavşakları, Kilis Küçük Sanayi ve Organize Sanayi kavşakları, Kayseri Şehitlik kavşağı, Yozgat-Akdağmadeni kavşağı, Elazığ Gökdere-Beyhan yolunun 11. kilometresi.

* Adıyaman Taraksu yolunun 13. kilometresi, Batman Gercüş şehir geçişi. Diyarbakır 75. kilometresi, Rize Fındıklı girişi ve Pazar Fen Lisesi kavşakları, Trabzon K12 ve Çarşıbaşı giriş kavşakları.