kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İmam 'Günah' diye yakalara takılan fotoğrafı çıkarttırdı

Müslim SARIYAR-Gökay USANMAZ
Uçak faciasında ölen hostes Mümine Bulut'un cenazesinde imam, yakalara takılan fotoğrafların çıkartılmasını istedi. Abdullah Cihangir, "Fotoğrafla namaz kılmak dinimizde hoş değildir" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
İmam 'Günah' diye yakalara takılan fotoğrafı çıkarttırdı
Atlasjet'te 3 yıl önce göreve başlayan 26 yaşındaki hostes Mümine Bulut'un cenazesi önce İstanbul Beylikdüzü Kavaklı'da bulunan evinin önüne getirilerek helallik alındı. Cenaze daha sonra Merkez Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından genç kız Kavaklı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu arada cenaze namazını kıldıran emekli müftü Abdullah Cihangir, namaza başlamadan önce tabut önünde bulunan genç kızın çerçevelenmiş fotoğrafını eliyle kaldırdı. Ardından cemaatin yakalarına taktıkları Bulut'un fotoğraflarını, "Günahtır" diyerek çıkarmalarını ya da ters çevirmelerini isteyen Cihangir'in, ailenin yakını olduğu belirtildi. Kendisine telefonla ulaştığımız Cihangir, "Fotoğrafla namaz kılmak dinimizce hoş değildir. Bunu haber yapmak merhumeyi üzer. Günah dediğimi hatırlamıyorum" diye konuştu. Cenaze törenine Bulut ailesinin yanı sıra Atlasjet CEO'su Tuncay Doğaner, hostes arkadaşları ve yakınları katıldı. Hostes Bulut'un Adana'da bulunan ablasını arayarak İstanbul'a çağırdığı ancak aynı gece Isparta'ya yaptığı uçuşta hayatını kaybettiği öğrenildi.

HEM ÇALIŞIP HEM OKUYORDU
Yedi kız kardeşi bir de ağabeyi bulunan Mümine Bulut'un, uçuştan bir gün önce ısrarla arayarak yanına çağırdığı ablası Gülşah Göl gözyaşları içinde, "Kardeşim uçuştan bir gün önce beni arayarak 'Abla seni çok özledim. Ne olur gel de seni göreyim' dedi. Ben de 'Yeğeninin okulu var, gelemem' dedim. Ancak o ısrarcı oldu. Ben Atatürk Havalimanı'na indiğimde o uçmuştu. Yani görüşemedik. Meğer beni cenazesine çağırmış" diye konuştu. Babasını 7 sene evvel kanserden kaybeden ve Açık Öğretim Fakültesi'ne devam ederken bir yandan da hosteslik yapan Mümine Bulut'un 41 yaşındaki ağabeyi Şenol Bulut ise şöyle konuştu: "Antalya'dan gelirken Atlasjet üniforması olan bütün hostesleri kız kardeşim gibi hissettim. Sanki o üniformanın içindeki, başka birisi değil de kız kardeşimdi."
Haberin fotoğrafları