kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

El Kaide militanları kampta boks ve karate çalışmış

Tutkun AKBAŞ HABER MERKEZİ
El Kaide militanı El Sakka'nın, "11 Eylül saldırısına katılanlardan 4'ünü eğittim" dediği kampın Yatakkaya olduğu ortaya çıktı. Görgü tanığı "Karate, boks çalışıyorlardı" diyor..
Terör örgütü El Kaide'nin "üst düzey yöneticisi" olduğu öne sürülen ve halen Kandıra'daki F tipi cezaevinde tutuklu bulunan Suriye asıllı Louai Sakka'nın "11 Eylül saldırısını yapan El Kaide militanlarını eğittim" sözleriyle gündeme getirdiği Yalova'daki "El Kaide kampı"nın Termal ilçesine bağlı Yatakkaya kampı olduğu ortaya çıktı.

BASKIN YAPILDI
Yatakkaya kamp alanındaki eğitime tanık olan ve Gökçedere'de dağcılık yaptığını söyleyen E.A., SABAH'a konuştu. Gökçedere'nin bağlı olduğu Termal ilçesindeki resmi yetkililerin de doğruladığı kampın tanığı, "20 kişilik bir gruptu. 15 gün boyunca gündüzleri eğitim yaptılar. Karate, boks gibi sporlar yapıp, sohbetler ediyorlardı, namaz kılıyorlardı. Ancak silahlı bir eğitim yaptıklarını görmedim" diye konuştu. Bölgedeki güvenlik güçlerinin de SABAH'a verdiği bilgilere göre, jandarma gelen bir ihbar üzerine El Kaide kampına baskın yaptı, 11 Eylül'ü vuran isimlerin aralarında bulunduğu grup gözaltı sonrasında serbest bırakıldı. Elde edilen bilgilere göre 11 Eylül saldırganları sabıkasızdı ve kendileriyle ilgili herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Kapan SABAH'a yaptığı açıklamada, 1999 yılında yaşanan bu olayla ilgili herhangi bir dosya ve resmi kaydın bulunmadığını açıkladı. El Sakka'nın Yalova'daki kampı gündeme getirmesinin ardından hemen derinlemesine bir soruşturma başlattıklarını söyleyen Kaplan, o tarihlerde bölgede görev yapan Emniyet görevlilerinin de bulunarak konuyla ilgili ifadelerine başvurulduğunu açıkladı. Kaplan bu soruşturma sonucunda resmi kayda ulaşamadıklarını ifade etti. Bu arada 1999 yılında Yatakkaya kampındaki eğitimin İslamcı bir sivil toplum kuruluşu tarafından organize edildiği öne sürüldü. Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre, eğitim için de Orman İl Müdürlüğü'nden izin alındı. Konuyla ilgili konuştuğumuz Yalova Orman İl Müdürü Salih Akbaş, depremde belgelerin zarar gördüğünü ve bilgi veremeyeceğini söyledi.