kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hakkari'de askeri birliğe saldırı: 12 asker şehit

Yeni Haber
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan çatışmada, 12 asker şehit oldu. 16 askerin yaralı olduğu belirtilirken, 10'nun üzerinde askerden de bilgi alınamıyor. Genelkurmay Başkanlığı 32 teröristin öldürüldüğünü ve çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

Hakkâri'nin Yüksekova sınırdaki Dağlıca Beldesi'de bulunan Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na bağlı Piyade Komando Taburu birliklerine saat 02:00 sıralarında 250 ile 300 kişilik kalabalık bir terörist grup tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.

Yaklaşık 800 kişilik taburdaki askerlerin büyük kısmının bölgede arazi arama ve tarama faaliyetleri için dağlarda olmasını fırsat bilen terör örgütü sınırı geçmeden birliğe önce uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu.

Birliği basan kalabalık terör örgütü üyesi ile çıkan çatışmada bu saat itibariyle şehit olan asker sayısının 12 olduğu açıklandı. Çıkan çatışmada 16 askerin yaralandığı ve yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi. Ayrıca 13 askerinde kayıp olduğu bildirildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari/Dağlıca'da konuşlu Piyade Taburu'nun emniyet unsuru olan bir bölüğe kalabalık bir grupla üç ayrı bölgeden silahlı saldırıda bulunulduğunu belirterek, çıkan çatışmada 12 şehit, 16 yaralı verildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

''21 Ekim 2007 günü saat 00.20 sıralarında, Irak'ın kuzeyinden topraklarımıza sızan PKK terör örgütü mensupları tarafından, Hakkari/Dağlıca'da konuşlu Piyade Taburu'nun emniyet unsuru olan bir bölüğümüze kalabalık bir grupla üç ayrı bölgeden silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Çıkan çatışmada 12 şehit, 16 yaralı verilmiştir. Saldırıya anında misliyle karşılık verilmiş; teröristler, silahlı helikopterler tarafından görerek, mevcut ateş destek vasıtaları ile görmeyerek ateş altına alınmıştır. Şu ana kadar 32 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, olay bölgesinin güneyinde teröristlerle yeniden temas sağlanmış olup, çatışmalar devam etmektedir.

Teröristlerin kaçış istikametleri manevra birlikleriyle takip edilmektedir. Birliklerin harekatı ile koordineli olarak, 63 adet muhtemel hedef ağır silahlarla ateş altına alınmıştır.''

TERÖRİSTLER TAKVİYEYİ ÖNLEMEK İÇİN KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURDU

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, terör örgütünün kalabalık bir grup ile birliği basarken bir grup teröristin ise askere takviyeyi önlemek için birliğe giden yol üzerinde bulunan Havaşin köprüsünü havaya uçurduğu kaydedildi.

Bölgede sabaha kadar devam eden çatışma sonrasında teröristlerin sınıra doğru kaçtığı bildirildi. Terör örgütünün hain saldırısı üzerine bölgeye havadan ve karadan takviye ekipler gönderilerek kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı ve Başbakanlık'ta hareketli saatler yaşanıyor. Askeri birimlerin olayın gelişimi ile ilgili Başbakanlık'a bilgi verdiği ve kurumlar arasında değerlendirme yapıldığı öğrenildi.

ŞEHİT OLAN ASKERLERDEN BİRİSİ YOZGAT MERKEZE BAĞLI BUZACIOĞLU KÖYÜNDEN

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden birisinin Yozgat merkeze bağlı Buzacıoğlu köyünden Lokman Eker olduğu bildirildi.

Tezkeresine bir 7 hafta kaldığı öğrenilen şehit askerin şehadet haberi henüz anne ve babasına verilmediği öğrenildi. Askeri yetkililerin gelmesi beklenen köyde yeğeninin şehit olduğu haberini alan amca, telefon başında baygınlık geçirdi.

12 ŞEHİDİN İKİSİ AFYONKARAHİSARLI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca köyü mevkiinde düzenlenen terör saldırısında şehit edilen 12 askerden ikisinin Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi.

Bu askerlerin Dinar ilçesine bağlı Durkaya köyünden Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal ve Göçerli köyünden Piyade Er Yavuz Öztürk olduğu kaydedildi.

ŞEHİTLERDEN BİRİSİ AYDINLI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca köyü mevkiinde askeri birliğe düzenlenen terör saldırısında şehit edilen 12 askerden birisinin Aydınlı olduğu öğrenildi.

Askeri yetkililerden alınan bilgilere göre, şehit olan bu asker Söke ilçesi merkez nüfusuna kayıtlı olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal.

(AJANSLAR)