kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
THY Genel Müdürü Temel Kotil

'Finansal açıdan iyiyiz A380 bile alırız'

GÜNTAY ŞİMŞEK
GÜNTAY ŞİMŞEK
THY Genel Müdürü Temel Kotil, şirketin finansal açıdan çok iyi durumda olduğunu belirterek uzun menzilli hatlarda büyüyeceklerini söyledi..
Mısır Hava Yolları'nın Star Alliance'a ön katılım anlaşması Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ve birliğe üye 11 havayolunun CEO'sunun katıldığı törenle Kahire'de imzalandı. THY'nin finansal açıdan çok iyi durumda olduğunu söyleyen Temel Kotil, "Bizim için hiçbir yatırım büyük değil. Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan A380 bile alabiliriz" diye konuştu. Son iki yılda yaptıkları atılımlarla THY'nin dört yıldızlı bir havayolu haline geldiğini belirten Temel Kotil, 2007'de 5 yıllık bir plan dahilinde yeni bir atılım başlatacaklarını, bu yeni dönemde uzun uçuşlara ağırlık vereceklerini kaydetti. THY'nin filosunda 12 adet geniş gövdeli uçak bulunduğunu, kontratı imzalanan iki adet A330 uçağının gelmesiyle bu sayının 14'e yükseleceğini ifade eden Kotil, üç adet A330 uçağı daha kiralayacaklarını bildirdi. Japonya, Çin, Singapur ve İngiltere'ye daha çok uçmak istediklerini anlatan Kotil, "Uzun menzilli hatlarda büyümek istiyoruz ancak slot darboğazına takılıyoruz" dedi.

3.5 MİLYAR $ CİRO
Halen 48 uçakla 44 ülkede 60 noktaya sefer yapan Mısır Havayolları, 18 aylık entegrasyon sürecinden sonra Air China, Şanghay Airlines ve Türk Hava Yolları'ndan sonra Star Alliance'ın 21.üyesi olacak. TAV İnşaat tarafından yapılan Kahire Havalimanı'nın 2008 Haziran ayında açılmasıyla Afrika'nın en büyük havalimanına sahip olacak olan Mısır, Star Alliance'ın bölgedeki genişlemesinde de etkin rol oynayacak. Bu arada Mısır'dan Madrid'e geçen Temel Kotil, 5 yıllık büyüme stratejilerinin 2007 yılı sonunda çok güzel bir şekilde tamamlanacağı ve yeni 5 yıllık büyüme planında da aynı başarıyı beklediklerini bildirdi. Kotil, 2007 yılı sonunda THY'nin toplam cirosunu 3.5 milyar dolar olarak beklediklerini kaydetti.