kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Şehitlere Destek Kampanyası" dünya basınında

Yeni Haber
HaberTürk tarafından yürütülen "Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası" yurt dışında da yankı buldu. Fransız Le Monde gazetesi, "Bu görülmemiş şefkat hareketi, Türkiye'nin şehitlerinin yanında olduğu işarettir" diye yazdı.

HaberTürk tarafından yürütülen "Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası" yurt dışında da yankı buldu.

Le Monde gazetesi, 13 Ekim'de başlatılan "Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası" nı değerlendirdiği haberinde bir hafta içerisinde 830 bin kişinin elini cebine attığına ve 80 milyon YTL'ye (45 milyon euro) yakın para toplandığına dikkat çekti.

Kampanya için "Görülmemiş bir şefkat atılımı" ifadesini kullanan gazete, kampanyayı Türkiye'nin şehitlerinin yanında olduğunun bir göstergesi olarak yorumladı.

Ekim ayı başlarında 15 askerin şehit olmasının Türkiye'de "bir duygu ve öfke dalgası" tetiklediğini belirten Le Monde, kampanya fikrinin milli takım antrenörü Fatih Terim'den geldiğini belirtirken "vatansever" olarak adlandırıldığı Terim için şunları yazdı:

"Cumartesi 13 Ekim'de Moldova ile oynanan maçta milli marş çalınırken 11 oyuncusuna askeri selam verdirdikten sonra hareketi başlattı."

ON BİNLERCE SMS ATILDI

Fransız gazetesi, Türkleri kampanyaya katılmaya çağıran kliplerin ekranlara aktığını kaydederek her biri 5 YTL (3 euro) olan on binlerce SMS mesajının gönderildiğine, 24 saat içerisinde 40 milyon YTL sağlandığına dikkat çekti.

Büyük patronların çek imzaladıklarını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra'nın da İstanbul'da masraftan kaçınılmadan yapılan düğünde verilen hediyelerden 115 bin euroyu bağışladığını yazdı.

Kampanyaya ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın canlı yayına katılarak destek verdiğini de belirten Le Monde, Büyükanıt'ın kampanya için "Bu benim için sürpriz değil. Bu ordu, milletin ordusu. Bu askerler, milletin askerleri" sözlerini de aktardı.

Gazete, Büyükanıt'ın sözlerine yer verirken Büyükanıt'ın Irak'taki PKK üslerine karşı bir operasyonun yapılmasından güçlü bir taraftar olduğunu da yazdı.

Kampanyada toplanacak bağışların Mehmetçik Vakfı'na teslim edileceğine işaret eden gazete, vakfın gazi ve şehit ailelerine destek verdiğini belirtti.

Buna karşın gazete, Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner'in bazı eleştirilerine de yer verdi.

Mehmet Güner, toplanan bağışlarının "Askeri ekipman alımı, bazı eski askerlerin tedavisi ve belki bazı şehit ailelerine yardım için kullanacağı"nı söyledi.

ANKA